Biberli Ekmek (Yok Böyle Bir Lezzet)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
Biberli harcı için;
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
1,5 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın.
Üzerine öteki materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.
Bu ortada biberli harcı hazırlayın.
Bunun için sıvı yağı tavaya alıp soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun.
Üzerine salçayı ekleyip karıştırın.
Çekilmiş ceviz ve başka gereçleri de ekleyip karıştırın.
Bir kaseye alıp soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 12 eşit modüle bölüp yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin.
Üzerine elinizle bastırarak düzeltin.
Soğuyan biberli harçtan birer yemek kaşığı hamurların üzerine koyup yayın.
180 derece fırında 30_35 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp biraz dinlendikten sonra servis tabağına alın. Servis yapın.
Biberli Ekmek (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst