Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biberli Ekmek (Taş Fırında)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı İçin Malzemeler
250 gram baş biber
250 gram tuzlu yoğurt
7-8 yemek kaşığı lor peyniri
1 küçük paket susam (120 gramlık olandan kullandım ben )
2 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Salçanız tuzsuz ise tuz
2 tane domates (rondodan çektim )
2 tane kuru soğan (rondodan çektim )
1 çay bardağı zeytinyağ

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyalleri bi kaba alıp karıştıralım.
Zeytinyağını en son denetimli ekleyelim.
Tuzuna bakıp tuz eklemesi yapalım. Şayet salçanız gereğince acı değilse kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
Ben burda fırına gönderip yaptırdım bu sefer lakin meskende mayalı hamur yapıp küçük küçük yahut tepsiye yayarak da yaptığım oluyor. Her türlü tadı nefis. Ama tepsiye ya da porsiyonluk yapacaksanız iç harcı yarı yarıya gereçle hazırlamanız kâfi olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .

Hatay’ın biberlerinden az kurutularak oluşturulan salça kullanıldı, yerine olağan acı biber salçası da olur.

Biberli Ekmek (Taş Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst