Biber cicek actiktan sonra kac gunde bir sulanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Biber çiçek açtıktan sonra kaç günde bir sulanır?​

Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Biber çok su sever mi?​

Biber tohumu çimlenme aşamasında yeterli miktarda su verilmesi gerekmektedir. Biber, suyu çok seven bir bitki olmasına rağmen hem kuru hem de yaş olan toprak türlerinden olumsuz yönde etkilenmektedir. Nemli topraklarda ise biberin kök aktivitesi artar. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır.

Biber Sulaması kaç günde bir yapılır?​

Biber Sulaması kaç günde bir yapılır?
Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama zamanı aşırı yağışlar cılız meyve bağlamaya neden olur. Meyveler antraknoz hastalığına karşı hassaslaşır. Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Saksıda biber fidesi kaç günde bir sulanır?​

Bu nedenle her sabah toprağınızı kontrol etmeniz önerilir. Saksıyı sulu bırakmadan bitkinin su ihtiyacını karşılamanız doğru olur. Sprey yardımıyla biber fidesinin sulamasını kolayca yapabilirsiniz. Saksıya çok su verdiğiniz düşündüğünüz anda 1 gün sulamaya ara vermeniz gerekir.

Biber kaç günde bir sulanır?​

Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Biberin verimli olması için ne yapmalı?​

Biberin verimli olması için ne yapmalı?
Biberin optimal gelişme sıcaklığı 18-26 ºC’dir. Biber erken devrelerde daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyar. Toprak neminin fazla, besin maddelerince yeterli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlar iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı 15-17 ºC olduğunda gelişme iyi olur.

Kök boğazı çürüklüğü neden olur?​

Buğday ve arpada kök ve kök boğazı yanıklığına neden olmaktadır. Kurak geçen uzun ilkbahar periyodundan sonraki yağışlarda şiddetli hastalık oluşturur. Oksijenin yetersiz olduğu ağır topraklarda ve zayıf topraklarda hastalık daha fazla ortaya çıkar.
 
Biber bitkisi sulama konusunda hassas bir bitkidir. Biber çiçek açtıktan sonra, sulama işlemine karık yöntemi ile devam edilmesi önerilir. Bitkilerin su ile direk temasının olmaması önemlidir. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilmesi uygun olacaktır.

Biber bitkisi suyu sevmesine rağmen iyi drenaj yapılmış topraklardan hoşlanır. Su, bitkinin kök yapısını olumsuz etkileyebilir, bu nedenle sulama sıklığına dikkat etmek önemlidir. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Tohum çimlenme aşamasında yeterli su verilmelidir.

Sıcak havalarda, kumlu topraklarda biberin sulaması her 2-3 günde bir, ağır topraklarda ise 3-7 günde bir yapılmalıdır. Saçak kök yapısı nedeniyle biber az ve sık su ister. Meyveye bağlama döneminde aşırı yağışlar cılız meyve oluşumuna neden olabilir, bu yüzden sulama dengeli bir şekilde yapılmalıdır.

Saksıda yetiştirilen biber fidesi için ise toprağın her sabah kontrol edilmesi önerilir. Saksıyı sulu bırakmaktan kaçınılarak bitkinin su ihtiyacı karşılanmalıdır. Aşırı sulamadan kaçınmak için saksıya su verirken dikkatli olunmalı ve bitkinin su ihtiyacı göz önünde bulundurulmalıdır.

Biberin verimli bir şekilde yetiştirilmesi için optimal sıcaklık aralığı 18-26 ºC'dir. Toprak neminin yeterli, besin maddelerinin dengeli ve hava sıcaklığının 24-26 ºC olduğu zamanlarda biber iyi gelişim gösterir. Gündüz sıcaklığı 21-26 ºC, gece sıcaklığı ise 15-17 ºC olduğunda biber bitkisinin gelişimi olumlu etkilenir.

Kök boğazı çürüklüğü, biber bitkisinde kök ve kök boğazı yanıklığına neden olabilecek bir hastalıktır. Bu hastalık özellikle kurak geçen ilkbahar periyodundan sonra şiddetli yağmurların olduğu dönemlerde ortaya çıkabilir. Ağır ve yetersiz oksijenli topraklarda hastalık riski artabilir. Toprak ve bitki sağlığının korunması için dikkatli olunmalıdır.
 
Geri
Üst