Biber acısı ile yanan ele ne iyi gelir?
Ellerinize bal sürüp, balla ellerinizi ovalayın. – Limonu sıkıp, limon suyu ile güzelce elleri ovalayın. Limon suyu da eldeki biber acısının gitmesine yardımcı olacaktır. – Bepanthol zeytinyağlı pişik kremini kullanmak da ellerinizdeki acı biberin neden olduğu acıyı giderecektir.Dolmalık biberin acısı nasıl alınır?
Dolmalık biberin acısı nasıl alınır?Biberleri zeytinyağıyla pişiriyorum ve o acı tadı alamıyorum. Zeytinyağı ile kullandığım baharatların kombinasyonu da olabilir. Bayan Dash Domates / fesleğen / Sarımsak baharatının yeşil dolmalık biberle harikalar yarattığını buldum. Yeşil biberleri suda pişirin ve biraz elma sirkesi veya limon suyu ekleyin.
Dolmalık biberin acısı nasıl anlaşılır?
Erkek biberlerin kabukları kalındır, tohumları azdır. Dişi biberlerin ise tam tersi; kabukları ince, tohumları oldukça fazladır. Erkek biberlerde az da olsa bir miktar acılık bulunur. Dişi biberlerde ise acılık hiç yoktur.Biberden ellerim yanıyor ne yapmalıyım?
Biberden ellerim yanıyor ne yapmalıyım?– Ellerinize bal sürüp, balla ellerinizi ovalayın. – Limonu sıkıp, limon suyu ile güzelce elleri ovalayın. Limon suyu da eldeki biber acısının gitmesine yardımcı olacaktır. – Bepanthol zeytinyağlı pişik kremini kullanmak da ellerinizdeki acı biberin neden olduğu acıyı giderecektir.
Eğer yemeğiniz ciddi derecede acı olduysa, yemek pişerken tencereye 1 çorba kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Etli yemeklerin de acılı olduğu durumlarda, ocağın altını kapatmadan önce bal ekleyin ve etlere hem tatlı bir aroma hem de sos kıvamı verin. Bal tüm yemeklerin acısını alacaktır!