Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bi-xenon far her arabaya takilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bi-xenon far her arabaya takılır mı?​

Her araca uygun olarak takılabilir. Sürüş sırasında sürücüye net bir görüş alanı sağlar. Göz yorma, göz kamaştırma gibi özellikleri bulunmaz.

Bi-xenon far patlar mı?​

Bi-xenon far patlar mı?
En önemliside merceksiz xenon yasak oğlu yasaktır! Eğer sık sık farlar kapalı iken sellektör yapıyorsanız , xenonlar ondan patlıyordum. Daha önceki aracımda başıma gelmişti. Eğer sellektörü farlar kapalı iken yapmazsanız ampul ömrünüz daha uzun olur (en azından 1 sene gider).

Bi-xenon far nasıl anlaşılır?​

Bi-Xenon farlar adından da anlaşılacağı gibi tek bir Xenon lamba ile hem uzun hem de kısa far ihtiyacını karşılar. Bundan dolayı Xenon sistemlerine göre 2 ampulden ve 2 mercekten tasarruf edilmiş olur. Ayrıca azalan mercekler sayesinde farların daha etkileyici ve esnek olarak tasarlanabilmesi sağlanır.

Xenon far hafif kusur mu?​

Xenon far hafif kusur mu?
Bazı araç sahiplerinin LED far ampulü ile girdiği TÜVTÜRK araç muayenesinde gaz deşarjlı far (ağır kusur) alarak muayeneden geçemediği bildirilmiştir. Ancak bu madde Xenon ampulleri için geçerlidir ve LED ampuller için uygulanması doğru değildir. LED, Xenon gibi gaz deşarjlı değildir.

Xenon far zararlı mı?​

Hayır. Xenon farların arabalara kesinlikle herhangi bir zararı yoktur. Hatta son derece düşük enerji ile çalıştıklarından dolayı arabanızın enerjisini çok fazla kullanmadan yüksek far aydınlatması sağlar.

Xenon far aküyü etkiler mi?​

Xenon far aküyü etkiler mi?
Her defasında düğme takıp marşa bastıktan 10-20 saniye sonra farları açarsanız ve motosikletinizde sıradışı bir durum yoksa . Herhangi bir akü ömrü azalması veya yolda kalma ihtimaliniz kalmaz.

Xenon far neye göre seçilir?​

Xenon far, karanlıkta araç kullanırken yol kenarlarının daha net görünmesini sağlanır. Eğer bir araca xenon far takılacaksa, maksimumu fayda için far camlarının temiz ve lekesiz olmasına özen gösterilmelidir. Gerekirse eski, lekeli far camları aracın marka ve modeline uygun yedek parça ile yenilenmelidir.

Beyaz ampul muayeneden geçer mi?​

Beyaz ampul muayeneden geçer mi?
AFL sistemi yok, ama 25 watt beyaz aydınlatma farları var ve sorunsuz bir şekilde muayeneden geçebiliyor. Eğer siz de kural kitabına uygun bir şekilde aydınlatmanızı değiştirirseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Beyaz LED ampul muayeneden geçer mi?​

LED far ampulü takılmış araçlar, yalnızca far yön hatası (hafif kusur) alarak muayeneden geçebilir. Muayene sonucunda hafif kusur olması muayenenin onaylanması ve etiket verilmesi için engel değildir.

LED xenon farlar muayeneden geçer mi?​

LED xenon farlar muayeneden geçer mi?

LED far bozulur mu?​

Siz yanan ve açıktaki bir led (light emitted diode) ampule el sürmediniz sanırım. Umarım sürmezsiniz. Ledler elbette ısınır ama patlamaz yani patlayıp parçacık falan fırlatıp far çanağına hasar vermez. Farlarda hava girişi toz olmasına sebep olur ancak hava çıkışı vardır.
 
**Bi-xenon far nasıl anlaşılır?**

Bi-Xenon farlar adından da anlaşılacağı gibi tek bir Xenon lamba ile hem uzun hem de kısa far ihtiyacını karşılar. Bu sayede 2 ampulden ve 2 mercekten tasarruf edilmiş olur. Ayrıca farların daha etkileyici ve esnek tasarlanabilmesini sağlayan azalan mercekler bulunur.

**Xenon far hafif kusur mu?**

Bazı araç sahipleri LED far ampulü kullanırken TÜVTÜRK araç muayenesinde gaz deşarjlı far (ağır kusur) alarak muayeneden geçemediklerini belirtmişlerdir. Ancak bu durum LED ampuller için geçerli değildir çünkü LED ampuller gaz deşarjlı değildir.

**Xenon far zararlı mı?**

Hayır. Xenon farlar araçlara herhangi bir zarar vermez. Aksine, düşük enerji tüketen Xenon farlar, aracın enerjisini fazla kullanmadan yüksek aydınlatma sağlarlar.

**Xenon far aküyü etkiler mi?**

Xenon farların aküye etkisi yoktur. Normal kullanımda farları marşa bastıktan sonra açarsanız veya motosikletinizde başka bir sıkıntı yoksa, akü ömrü veya performansı üzerinde olumsuz bir etkisi olmaz.

**Xenon far neye göre seçilir?**

Xenon farlar, gece araç kullanırken yol kenarlarını daha net görmeyi sağlar. Farların en iyi performansı için far camlarının temiz ve lekesiz olmasına dikkat edilmelidir. Eğer gerekiyorsa, aracın marka ve modeline uygun yeni far camları ile değiştirilmelidir.

**LED xenon farlar muayeneden geçer mi?**

Muayene esnasında, LED xenon farlar genellikle sadece far yön hatası (hafif kusur) alarak muayeneden geçebilir. Bu durum muayeneden onay almanıza engel olmaz.

**LED far bozulur mu?**

Led far ampulleri ısınır ancak patlamazlar. Elbette, farlarda hava girişine sebep olabilecek toz birikmesi olabilir ancak bu genellikle hava çıkışı sayesinde sorun oluşturmaz. Led ampullere dokunmamaya özen göstermek ve doğru şekilde kullanmak önemlidir.
 
Geri
Üst