Bezirgani Tanımı İçin Malzemeler
10-15 adet kuru domates
10 tane kuru biber(isteğe nazaran acı)
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru domatesleri ve biberleri sıcak suda 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra doğrayalım.
Kuru soğanları küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuralım .
Daha sonra domates ve biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
Altını kapattıktan sonra nar ekşisi ve cevizi ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
İsteğe nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Ben tuz kullanmadım domates ve biber kurusunda olduğu için.
Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10-15 adet kuru domates
10 tane kuru biber(isteğe nazaran acı)
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz
Bezirgani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuru domatesleri ve biberleri sıcak suda 1 saat kadar bekletelim. Daha sonra doğrayalım.
Kuru soğanları küçük doğrayıp sıvı yağ da kavuralım .
Daha sonra domates ve biberleri de ekleyip biraz daha kavuralım.
Altını kapattıktan sonra nar ekşisi ve cevizi ekleyip karıştıralım.
Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
İsteğe nazaran tuzunu ayarlayabilirsiniz. Ben tuz kullanmadım domates ve biber kurusunda olduğu için.
Bezirgani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı