Bezelyeli Pirinç Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
Yeteri kadar tuz
1 su bardağı haşlanmış bezelye

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pirinci ılık suda 10-15 dakika kadar bekletip, nişastasını çıkararak yıkayalım.
Süzgeçte alıp 10 dakika kadar tamamen suyunu süzmesini bekleyelim.
Bir yemek kaşığı tereyağını ve biraz sıvı yağı tencereye alalım.
Tereyağı eriyince suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip orta ocakta ve orta ateşte pirinçler kaşıktan tane tane dökülene kadar güzelce kavuralım.
Kavrulan pirinçlerin üzerine ılık suyu ve yeteri miktarda tuzu ilave edip karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca haşlanmış bezelyeyi ilave edip karıştıralım.
Ocağın altını kısıp kapağını kapatarak pişmeye bırakalım.
Pişen pilavı ocaktan alıp, kapağın altına havlu peçete koyup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen pilavımızı servise hazırlayabiliriz. afiyet olsun
Not: Pirinçlerin su çekme oranları pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir. Su miktarını evinizdeki pirince göre ayarlayabilirsiniz.

Bezelyeli Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst