AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yaklaşık 2 su bardağı bezelye
2 büyük patates 2-3 tane havuç
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz (Tuzunu damak tadınıza nazaran ayarlarsınız)
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığından az karabiber
Yeterince sıcak su
Et

Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyalım küçük küçük doğradığımız etlerimizide tenceremize alalım biraz kavuralım.
Ardından üzerine küçük küçük doğranmış soğanıda ekleyelim ve karıştıralım. Salçalarımızıda ek edip, tekrar karıştıralım.
Küp küp doğranmış patatesleri, havuçları ve bezelyeleride ek edip, birkaç dakika kavuralım.
Tuzunu ve biberlerinide ek edip, üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım orta ateşte yaklaşık 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Bezelyeli Havuçlu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst