SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış taze bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil köy biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ekleyip, 1 dk kavuralım. Sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edelim.
Kabuğu soyduğumuz küçük küp doğradığımız havucu da ek edelim 2-3 dk karıştıralım salçayı tuz baharatları ek edip karıştıralım.
Sonra yıkadığımız bulguru ve haşlanmış bezelyeyi koyalım de 2 dk daha karıştıralım oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim pişince kapatalım havlu kağıt serelim demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Not: Bezelyeyi yazdan dondurucuya koymuştum onu kullanmadım bezelyeyi düzgünce yumuşayana kadar haşlamayalım pilav ile de pişecek.
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış taze bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet yeşil köy biber
1 adet kapya biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağları koyalım küçük yemeklik doğranmış soğanı sarımsağı ekleyip, 1 dk kavuralım. Sonra çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edelim.
Kabuğu soyduğumuz küçük küp doğradığımız havucu da ek edelim 2-3 dk karıştıralım salçayı tuz baharatları ek edip karıştıralım.
Sonra yıkadığımız bulguru ve haşlanmış bezelyeyi koyalım de 2 dk daha karıştıralım oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim pişince kapatalım havlu kağıt serelim demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Not: Bezelyeyi yazdan dondurucuya koymuştum onu kullanmadım bezelyeyi düzgünce yumuşayana kadar haşlamayalım pilav ile de pişecek.
Bezelyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı