AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bezelye Yemeği Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
500 gram bezelye
1 adet orta uzunluk soğan
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet orta uzunluk patates
1 çay kaşığı kimyon ve karabiber
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 su bardağı ( 200 cc) ilik suyu

Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Küp biçiminde doğranmış soğan, patates, havuç, domates ve biber salçası ile uygunca sotelenir.
Üzerine baharatları ek edip düzgünce karıştırıyoruz.
Bezelyelerimizi ek edip 5 dakika kısık ateşte özleştirip ılık suyunu ve 2. 5 su bardağı suyunu ekleyip bezelyelerimiz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. İstenirse ateşten alınınca içerisine ince dere otu kıyılabilir. Afiyetler olsun. Not : ilik suyu kullandığım için et tercih etmedim ancak kuşbaşı et ile de çok lezzetli oluyor.
Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst