Bezelye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
750 gram bezelye
220 gram mısır (konserve)
7-8 adet kornişon turşu
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 havuç
1 limon
1 avuç ceviz
Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi
1/2 (yarım) demet dereotu
1 çay kaşığı şeker
Eğer varsa mor lahana turşusu( olmasa da olur)
Bezelye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bezelyeleri pişene kadar haşlayalım. Yaklaşık 10 dk kâfi oldu.
Haşlanmış bezelyeleri süzüp buzlu suya atalım. Sonra süzelim. Böylelikle bezelyelerimiz yemyeşil olacak.
Rendelenmiş havuç, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biberler, mısır ve dereotunu da incecik doğrayıp karıştıralım.
Ayrı bir kavanozun içinde şeker, tuz, limon, zeytinyağı ve nar ekşisini de güzelce karıştıralım ve sosumuzu da ekleyerek yeterlice harmanlayalım.
Servis ederken mor lahana turşusu da ekledim ancak olmasa da olur.
Afiyet olsun.
Bezelye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
750 gram bezelye
220 gram mısır (konserve)
7-8 adet kornişon turşu
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 havuç
1 limon
1 avuç ceviz
Tuz, zeytinyağı, nar ekşisi
1/2 (yarım) demet dereotu
1 çay kaşığı şeker
Eğer varsa mor lahana turşusu( olmasa da olur)
Bezelye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bezelyeleri pişene kadar haşlayalım. Yaklaşık 10 dk kâfi oldu.
Haşlanmış bezelyeleri süzüp buzlu suya atalım. Sonra süzelim. Böylelikle bezelyelerimiz yemyeşil olacak.
Rendelenmiş havuç, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biberler, mısır ve dereotunu da incecik doğrayıp karıştıralım.
Ayrı bir kavanozun içinde şeker, tuz, limon, zeytinyağı ve nar ekşisini de güzelce karıştıralım ve sosumuzu da ekleyerek yeterlice harmanlayalım.
Servis ederken mor lahana turşusu da ekledim ancak olmasa da olur.
Afiyet olsun.
Bezelye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı