Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bezelye haslama nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.559
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bezelye haşlama nasıl yapılır?​

Bir tencere suyu kaynatıp içerisine tuz ve karbonat ekledikten sonra ayıklanmış ve yıkanmış bezelyeleri bu suda 2-3 dakika haşlayıp süzdükten sonra buzlu su dolu bir kapta beş dakika dinlendirmeniz yeterlidir. Ardından süzüp buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Sultaniye Yemeği nasıl yapılır?​

Soğanları, domatesleri ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz. Bir tencerenin içine önce soğan ve sarımsak sonra ayıklanmış ve yıkanmış sultani bezelyeleri ardından domatesi koyuyoruz. En üste şekeri, tuzu ve zeytinyağını ekliyoruz. Kısık ateşte kapağını kapatarak 40-45 dakika arası pişiriyoruz.

Sade bezelye nasıl yapılır?​

Sade bezelye nasıl yapılır?
Sade Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı doğrayıp zeytinyağ da renk değiştirip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine bezelye ve sıcak suyu ekleyip baharatları da koyduktan sonra pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı bezelye kaç dakikada pişer?​

Zeytinyağlı bezelye kaç dakikada pişer?
Soğanların üzerine havuç ve biberleri ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine bezelyeleri ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ve tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatarak, yaklaşık 20-30 dakika boyunca bezelyeler yumuşayana dek pişirmeye bırakın.

Bezelye kaç dakika Kaynamalı?​

Daha sonra yıkanan bezelyeler, salça ve domates eklenir. Tuz şeker atılır. Son olarak 1 su bardağı su eklenerek kapağı kapatılır. Düdüklü tencerede 15 dk pişirilip ateşten alınır.

Haşlanmış bezelye ne kadar sürede pişer?​

Bezelye yemeği için 30-40 dakika kadar haşlama süresi ideal olacaktır; ancak bezelyeleri daha sonra yemeğini yapmak üzere haşlayacaksanız haşlama süresini 20 dakika olarak kısaltmanızda fayda olacaktır.

Yaprak bezelye kavurması nasıl yapılır?​

Yaprak bezelye kavurması nasıl yapılır?
Kuru soğanı ve sarımsağı doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağı ekleyip kavuralım.Kırmızı toz biber ve salçayı ekleyip karıştıralım. Süzülmüş bezelyeyi ekleyip kavuralım. Üzerine rendelenmiş domatesi ve baharatları ekleyip karıştıralım .

Sultani bezelye ne yapılır?​

Sultani bezelye ne yapılır?
Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri ayıklıyoruz. Büyük olanları ortadan ikiye kırıyoruz.
- Doğradığımız soğan, domates, sıvı yağ, tuz, şeker ve 1 su bardağı suyu ekleyip, karıştırıyoruz.
- Tüm malzemeleri çiğden tencereye koyarak, pişiriyoruz.

Bezelye yemeği nasıl yapılır Havuçsuz?​

Tavuklu Bezelye(Havuçsuz) Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk göğsü iyice yıkandıktan sonra küp küp doğranır ve tencereye koyulur suyunu çekip kavrulmaya başlayınca soğan eklenir ve biraz daha kavrulur. Domates ,baharatlar ,salça ,patates ve bezelyede eklenip suyuda konulup 40 dakika pişirilir.

Bezelye yemeği nasıl yapılıyor?​

Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın.
- Soğanlar kavrulunca kıymayı ekleyip güzelce kavurun.
- Kavrulan kıymanın üzerine salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun.
- Pul biber ve tuz ilave edip karıştırın.

Çiğ bezelye kaç dakikada pişer?​

Çiğ bezelye kaç dakikada pişer?

Zeytinyağlı taze bezelye yemeği nasıl yapılır?​

Zeytinyağlı taze bezelye yemeği nasıl yapılır?
Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağ ile kavuruyoruz. Pembeleşince salçamızı ve domates sosumuzu ekleyip bir 3-4 dakika pişiriyoruz. Bir çay kaşığı tuz ve bir adet kesme şeker ekleyip tencereye dizdiğimiz bezelye üzerine yavaşça gezdirip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.

Çiğ bezelye ne kadar sürede pişer?​

Haşlanmış bezelye nasıl saklanır?​

Haşlanan bezelye tanelerini süzgece alıp fazla suyunun süzülmesini sağlayın. Daha sonra buzdolabı ya da kilitli buzluk poşetlerine alın. Üzerini eliniz ile hafifçe bastırıp düzeltin ve içerisindeki fazla havanın çıkmasını sağlayın. Buzluğa düz bir şekilde koyup dondurun.
 
Bezelye haşlama işlemi oldukça basit bir yöntemle gerçekleştirilebilir. İşte detaylı adımlar:

1. Öncelikle bir tencerede suyu kaynatın. Su kaynarken içerisine tuz ve karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonat, bezelyelerin rengini canlı tutmaya yardımcı olacaktır.

2. Ayıklanmış ve yıkanmış bezelyeleri kaynar suya ekleyin ve yaklaşık 2-3 dakika haşlayın. Bezelyelerin yumuşayıp haşlanması için bu süre yeterli olacaktır.

3. Bezelyeleri haşladıktan sonra süzün ve hemen buzlu su dolu bir kaba alın. Bezelyeleri buzlu suda 5 dakika kadar bekletmek, pişirme işlemini durduracak ve bezelyelerin rengini koruyacaktır.

4. Daha sonra bezelyeleri tekrar süzüp, buzdolabı poşetlerine koyabilir ve derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Böylece bezelyeleri daha sonraki kullanımlar için hazır hale getirmiş olursunuz.

Bezelye haşlama işlemi bu kadar basit! Hazırladığınız bezelyeleri yemeklerinizde veya salatalarınızda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst