AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Beze Neden pismez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Beze Neden pişmez?​

Büyük mereng (bezeleri) 1,5 saat, küçükleri ise 1 saatten fazla pişirmeyin bu renklerinin koyulaşmasına neden olur. Merengleri pirirken fırının ısısı 80-100 derece arasında olmalıdır. Isı 100 derecenin üzerine asla çıkmayın.

Beze nasıl yenir?​

Hazırladığınız bezeleri önceden ısıtılmış 100 derece fırına verin yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar pişirin. Fırından fırına göre değişim olabilir. Bezeler piştikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakın. Bezeler tamamen soğuduktan sonra fırın tepsisinden alıp, servis edebilirsiniz.

Beze ne kadar sürede pişer?​

Beze ne kadar sürede pişer?
Bezeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında, 90 dakika kadar pişirin. Düşük ısıda sertleşene kadar pişirdiğiniz bezeleri, ılınana kadar fırında bekletin. Oda ısısında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Beze nasıl yapılır Ardanın mutfağı?​

Beze nasıl yapılır Ardanın mutfağı?
Karıştırma kabınıza 6 yumurta beyazını koyun ve katılaşıncaya kadar çırpın. Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek, şeker bitene kadar çırpmaya devam edin. Görünümü katı ve parlak olmalı. Çok fazla çırparsanız da yumurta kesilebilir.

Beze ne kadar zamanda bozulur?​

Mereng hamurundan hazırlanan ürünler kuru ortamda ve Gıda Kodeksine uygun poşetlerde paketlenmiş olarak 10–15 gün süreyle saklanabilir. Daha uzun süreli bekletmek mümkünse de en sağlıklısı ürünü fazlaca bayatlamadan tüketmektir.

Vücutta beze neden olur?​

Vücuttaki yağ birikimlerinin deri altında yerleşerek bir kapsül şeklinde sarılması, lipom adı da verilen yağ bezelerinin oluşumu ile sonuçlanır.

Beze nasıl pişirilir?​

Beze nasıl pişirilir?
Beze Tarifi Nasıl Yapılır? Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk. pişirin.

Evde Yağ bezesi nasıl geçer?​

Evde Yağ bezesi nasıl geçer?
1) Aloe Vera Jeli
- Aloe vera jeli ciltte oluşan hemen her sorun için adeta doğal bir reçetedir.
- Yağ bezesi doğal tedavisi denildiğinde de, akla ilk olarak aloe vera jeli gelir.
- Bu jel yağ bezesinin bulunduğu bölgeye uygulandığında, yağ bezesinin küçülerek zamanla kaybolmasını sağlar.

Beze evde nasıl yapılır?​

Derin bir kaba yumurta akını koyup bir tutam tuz ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Yıldız uç takılı sıkma torbasına hazırladığınız karışımı koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkın. Önceden ısıtılmış 100 C de fırında 60 dk. pişirin. Afiyet olsun.

Pastane bezesi nasıl yapılır?​

Öncelikle yumurtaların beyazlarını ve tuzu çırpma kabına alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. (Yumurtaları sarılarından ayırırken bir damla bile sarı karışmaması gerekiyor, aksi halde bezenin kıvamı tutmaz.) Çırpma işlemine hiç ara vermeden yavaş yavaş şekeri ilave edip, 10 dakika daha çırpmaya devam edelim.

Beze nerede muhafaza edilir?​

Beze nerede muhafaza edilir?
Tüketilmeyen mereng veya bezeler, yumuşamalarının önlenmesi maksadıyla hava almayan kaplarda saklanabilir. Çünkü açıkta bırakıldığı çok kısa bir sürede bile yumuşayıp yapışkan bir hal alabilir.

Bezenin diğer adı nedir?​

Bezenin diğer adı nedir?
Beze yumurta akı ve pudra şekerinden yapılan bir köpük kurabiye türüdür. Fransızcası “‘baiser'” olup anlamı öpücüktür. İsviçre ve Fransa’da “‘Meringue'” olarak da bilinir.

Fırında beze nasıl yapılır?​

 
Beze, yumurta akı ve pudra şekeri ile yapılan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Fırında beze yapmak oldukça kolaydır, işte adım adım bir tarif:

Malzemeler:
- 6 adet yumurta beyazı
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
1. Yumurta beyazlarını ve tuzu derin bir kaba alın. Mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
2. Yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin.
3. Hazırladığınız karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine istediğiniz şekillerde sıkın.
4. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Bezelerin üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
5. Pişen bezeleri fırından alıp, soğumaya bırakın. Bezeler tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Bu basit tarifle evinizde lezzetli bezeler hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst