Beze (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
İsteğe göre gıda boyası
Daha fazla olmasını istiyorsanız eğer;
6 yumurta akı
2 su bardağı şeker
2 çimdik tuz
isteğe göre gıda boyası
Beze (Mereng) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurtaları kırıp sarısını ayırıyoruz asla patlamamalı sarısı yumurtanın akına karışmamalı.
Tuzu ekleyip hafif mikser ile çırpıyoruz.
Şekeri yavaş yavaş ekleyip mikser ile çırpıyoruz yaklaşık 10-15 dk.
Gıda boyasını ister yarı yarıya yapın farklı renkler olsun isterse hepsini dökün yada dökmeyin ve tekrar çırpın.
Kıvamı cıvık olmamalı katılaşana kadar çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz.
Bir kaşık yardımıyla yada sıkma torbasına alıp fırın tepsisinde şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tek tek nazikçe yağlı kağıttan çıkartın dikkatli olun parçalanmasın.
Afiyet olsun.
Beze (Mereng) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 çimdik tuz
İsteğe göre gıda boyası
Daha fazla olmasını istiyorsanız eğer;
6 yumurta akı
2 su bardağı şeker
2 çimdik tuz
isteğe göre gıda boyası
Beze (Mereng) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak yumurtaları kırıp sarısını ayırıyoruz asla patlamamalı sarısı yumurtanın akına karışmamalı.
Tuzu ekleyip hafif mikser ile çırpıyoruz.
Şekeri yavaş yavaş ekleyip mikser ile çırpıyoruz yaklaşık 10-15 dk.
Gıda boyasını ister yarı yarıya yapın farklı renkler olsun isterse hepsini dökün yada dökmeyin ve tekrar çırpın.
Kıvamı cıvık olmamalı katılaşana kadar çırpın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyuyoruz.
Bir kaşık yardımıyla yada sıkma torbasına alıp fırın tepsisinde şekil veriyoruz.
Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dk pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra tek tek nazikçe yağlı kağıttan çıkartın dikkatli olun parçalanmasın.
Afiyet olsun.
Beze (Mereng) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı