Beze (Mereng)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beze (Mereng) Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta beyazı
1 su bardağı şeker (pudra şekeride olabilir)
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Renkli beze yapmak isterseniz, yenilebilir besin boyası kullanabilirsiniz (1 kürdan ucu yeterli)

Beze (Mereng) Tanımı Yapılışı

Evvela kuru bir kaba yumurta aklarını koyalım, mutlaka 1 damla bile sarısı karışmamış olsun ve kullanacağınız kapta tıpkı şekilde kuru olsun, bir damla su bile tanımın olmaması için yeterli
Yumurta aklarına 1 çimdik tuz ekleyip, 10 dk boyunca hiç durmadan çırpın.
10 dk sonra 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyerek, mikserin en yüksek derecesinde çırpın.
En son 1 yemek kaşığı üzüm sirkesini ekleyip, biraz daha çırpın.
Çok koyu ve katı bir kıvamı olması lazım, eğer olmuyorsa bir yerde yanlışlık yapmışsınızdır
Kabı aykırı çevirdiğinizde sabit kalıyorsa olmuş demektir .
Yıldız uçlu yahut tırtıklı uçlu duyu takıp, sıkma torbası alın. (yalnız çok beklemeyin çünkü yumurtalar sönebilir
Aralıklı şekilde sıkıp, önceden ısıtılmış fansız fırında 100 derecede 60 dakika pişirin. (55 dk’dan sonra denetim edin, rengi beyaz olacak, sarıya dönük olmasın)
60 dk sonunda fırının kapağını biraz açıp, soğuması bekleyin.
Bezelerimiz servise hazır .

Kahve ile olağanüstü oluyor, köpük köpük bir lezzet lakin çabucak tüketmeye bakın, sonraki güne bırakmayın, yumurta kokusu olmuyor ancak çok bekledikçe gelebilir, yapınca çabucak tüketin derim, aslında çabucak bitiyor afı̇yet olsun
 
Geri
Üst