Beyti Sarma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beyti Sarma Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için:
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
500 gram dana kıyma (az yağlı)
1/2 (yarım) demet ince kıyılmış maydanoz
5 adet yufka (dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı salçalı sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Servis için:
1 avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

Beyti Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getiriyoruz.
Köfte gereçlerini bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğuruyoruz. Akabinde streç sinemayla sararak buzdolabında 20 dakika dinlendiriyoruz.
Salçalı sosun materyallerini bir tencereye alın ve yoğunlaşana kadar pişirin.
Köftelere hafif kalın olacak halde kebap üzere uzunlanmasına bir form verin.
Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştiriyoruz. Salçalı sostan yufkaya sürün ve akabinde yufkayı köfteye sarıyoruz.
Sardığımız köfteleri orta kalınlıkta dilimliyoruz, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarıyoruz ve 190 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Piştiğinde sunum tabağına diziyoruz ve üzerinde sosu gezdirip maydanoz döküyoruz. Afiyet olsun!.
Beyti Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst