AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebap

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
3 adet taze yufka
1 kg kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 tane rendelenmiş soğan
1 tutam maydanoz
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Sosu için
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Azıcık tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı salçası
1 paket domates püresi
Üzeri için
1 kase yoğurt

Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte için.Kıymayı uygun bir kabın içine alıyoruz.
Bütün malzemeleri ve ekmeyi ıslatıp kıymaya ilave ediyoruz güzelce yoğuruyoruz.
Yufkayı tezgaha seriyoruz kenarlarını içe katlıyoruz.
Köfteli harçtan koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
3 parmak genişliğinde kesiyoruz bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sosu için bir yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya alıp eridikten sonra salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
Daha sonra domates püresini tuz ve karabiberi ekleyip kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Fırından çıkardığımız kebabımızın üzerine önce yoğurt daha sonra sosumuzu gezdiriyoruz.
Dilerseniz kızarmış domates ve biberle servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun
Beyti Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst