AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebap

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebap Tanımı İçin Gereçler
7 adet lavaş
Köfte harcı için;
750 gram kıyma
1 yumurta
2 kaşık galeta unu
1 küçük soğan
2 diş sarmısak
1 küçük demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sos için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası(veya konut üretimi sade domates sos kullanılırsa çok daha lezzetli olur)

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Lavaş hariç bütün gereçler karıştırılıp, güzelce yoğurulup köfte harcı hazırlanır.
Yaklaşık bir parmak uzunluğunda köfteler yapılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tereyağı tavaya alınıp kızartmadan eritilir.
Lavaşlar tezgaha serilir ve fırça yardımı ile her tarafları yağlanır.
İçine pişirilen köftelerden 2 şer adet yanyana gelecek halde konulur.
Lavaş evvel yanlardan katlanıp daha sonra düz olarak yuvarlanıp rulo yapılır.
Bütün lavaşlar birebir form hazırlanıp diktörtgen borcama dizilir.
Kalan tereyağına salça alınır yarım çay bardağı su ile açılır ve sıvı yağ eklenir.
Hazırlanıp borcama alınan lavaşlar bıçağı tam alta değdirmeden (Lavaşlar pişerken yahut kestikten sonra açılma yapmaması için) velev formda kesilir.
Hazırlanan sos lavaşların üzerine gezdirilir.
200 derecede denetimli olarak üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun….
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst