AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebap Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebap Tanımı İçin Gereçler
2 adet yufka (Kişi sayısına nazaran arttırabilirsiniz.)
Kaşar peyniri
Köfte harcı
300 gr dana kıyma
İnce doğranmış soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı galeta unu
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Tuz
Salça sosu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası salça
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Yanına yoğurt

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köfte harcı için ince ince soğanları doğrayalım.
Baharatları içine atıp karıştıralım.
1 adet yufkayı yağlayıp ortam ikiye katlayıp hazırladığımız köfteyi uzunlamasına çiğ biçimde yayarak serelim.
Daha sonra yufkayı rulo formunda yuvarlayıp,içine kaşar peyniri koyalım 2 parmak yahut 3 parmak kalınlığında kesip evvelce ısıtılmış 180 °c fırına verelim.
Alt üstü ayarda 15 ile 20 dk ortası pişirelim.
Daha sonra bir tavaya tereyağını ve salçaları kavurup yarım çay bardağı su ile açarak pişirdiğimiz yufkaların üzerinde dönelim.
En son 1 yemek kaşığı tereyağını kızgın olarak üstünden cost diye gezdirelim. Afiyet olsun tanımları deneyip görsel atabilirsiniz.
Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst