AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka ( yufkayı yağlamak için sıvı yağ)
Köftesi için gerekli malzemeler
300 gram orta yağlı kıyma ( tek çekim olarak hazırlıyorum, bu biçimde olunca satır kıyma tadına yakın oluyor)
1 adet orta uzunluk soğan
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Sosu için gerekli malzemeler
1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı
Süslemek için
Yoğurt, maydanoz, domates

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan sarımsak rondoda çekilir.
İçerisine galeta unu, yumurta, baharatları ve kıyması ek edilip tekrar çekilir.
Daha sonra elle yoğurulup dinlendirilir.
Dinlenen köftemizi 4 eşit kesime bölüp rulo biçiminde uzatıp elimizle yassılaştırıp yağlı kağıt olan tepsimize alıp üzerine sıvı yağ sürüp 175 derecede 10 dakika kadar üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Yufkanın üzerini hafif yağlayıp fırından çıkan köftelerimizi uzunca yufkanın üzerine yerleştirip rulo formunda sarıyoruz. Her yufkaya iki adet köfte kullanıyoruz.
İki parmak genişliğinde v biçiminde dilimliyoruz.
Üzerine farklı bir tavada pişen domates sosumuzu sürüp tekrar fırına veriyoruz.
Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkan beytilerimizin üzerine domates sosumuzu gezdirip servis tabağına alıyoruz.
Yoğurt, domates ve maydanoz ile servis edilir. Afiyetler olsun.
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst