AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yufka
400 gram kıyma
1 adet soğan
2 dis sarımsak
1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz,karabiber,pul biber
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet domates
1.yemek kaşığı domates salçası
Tuzot, tuz, karabiber
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt ve sos

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Evde kendiniz hazırlayıp yerken tadına doyamayacağınız lezzetli bir kebap üretimimi sizlerle paylaşmak istiyorum hanımlar
Köftemizi hazırlayıp üzerini streç sinemayla kapatıp en az 1 saat dolapta dinlendirelim.
Köftelerimizi fotoğrafta gösterdiğim biçimde yağlı kağıt serili tepsimizde evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst fan ayarında 15-20 dk pişirelim.
Yufkamızı d halinde ikiye katlayıp eritilmiş tereyağını sürelim ve pişen köftelerimizi dizip yufkamızı saralım (resimde göstermeye çalıştım) ve verev biçimde kesip üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk denetimli formda pişirelim.
Diğer yandan sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Uygun bir tencere de sıvı yağ ve tereyağını eritip 3 adet rende domatesi ek ederek domatesi kavuralım (5-10 dk )
Kavrulan domatesimize 1 yemek kaşığı domates salçamızı ek edip kavurmaya devam edelim.
Son olarak tuz,tuzot ( ben knorr ‘unkini kullandım) karabiber ve pulbiber ek edelim biraz karıştırıp altını kapatalım.
Pişen kebabımızın üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirerek servis edelim.Afiyet olsun
Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst