AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
400 gram yağlı kıyma
1 tane yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
1 tane küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
2 tane yufka
Yufkaların üstüne ve içine sürmek için;
2 -3 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için;
100 gram tereyağı (3 yemek kaşığı kadar )
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz (Tuzunu siz damak tadınıza nazaran ayarlayınız)
Servis için;
3 -4 kaşık yoğurt

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak soğanları rendeleyiniz. Sonra sarımsağı eziniz ve yoğurma kabınızın içine köftenin başka gereçlerini koyup, güzelce yoğurunuz.
Köfteleri 8 yahut 9 modüle bölünüz rulo yapıp, üzerlerine bastırınız yağlanmış tepsiye diziniz ve 190 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriniz.
Sonra yufkayı ortasından 2 ye bölün ve yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürünüz köfteleri yufkanın üç kısmına koyup kenarlarından 2 parmak içe katlayıp rulo halinde sarınız.
Sonra baklava dilimi formunda katıyız tekrar üzerine tereyağı sürünüz. 190 derecede 10 dakika hafif kızartınız. Kebaplarınız kızarıncaya kadar sosunu ayarlayınız.
Sosu için tereyağını eritiniz üzerine salçayı ekleyip, salçayı bir dakika kadar kavurunuz ve tuzunu ekleyip kaynatınız.
Fırından çıkan kebaplarınızın üstüne sıcak salçalı sosu dokunuz ve yoğurtla servis yapınız.
Not: Pişirme mühleti fırından fırına değişir.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst