AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebabı (Sarma)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 rende soğan
2 -3 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Acı pul biber
Ara sosu için:
2 yemek kaşığı terayağı
1 yemek kaşığı salça
Biraz su
Tuz
Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağı
Toz biber acı
Acı pul biber
Sarımsaklı yoğurt
Hamuru için:
2 su bardağı un
Tuz
Su
Kuru yufka da kullanabilirsiniz

Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

O kadar lezzetli ki kesinlikle denemelisiniz!!!!!!.
Kuru yufkalarımızı ıslatalım.
Köftesi için materyallerimizi bir kaba alıp yoğuralım.
2 3 saat dinlendirelim.
İnce uzun bir halde form verelim.
Fırında 200 derecede yarım saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim.
Yufkalarımızın ortasını sostan sürelim içine yettiği kadar köftelerimizi koyalım. ( yanlardan boşluk kalsın).
Yanlarını katlayarak saralım.
Hepsi bittikten sonra 1 2 parmak kalınlığı keselim.
Köfteleri pişirdiğimiz tepsiye tekrar döşeyelim(tepsideki yağı almayın).
Ve 180 200 derece fırında kızarasıya denk yarım saat kadar pişirelim.
Üzeri sosu için tereyağını eritelim ve içine toz biberle pul biberi ek edelim.
Piştikten sonra bol sarımsaklı yoğurt ve üzeri sos ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Beyti Kebabı (Sarma) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst