AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyti Kebabı Leziz (Pratik)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
2-3 adet yufka
Köftesi için:
400 g kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu
Karabiber
Tuz
Yufkalara ve üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu için:
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Servis etmek için;
Yoğurt

Beyti Kebabı Güzel (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle beyti kebabımızın köftesi ile başlıyoruz. Soğan, sarımsak rendelenip suyu sıkılır ,yumurta ,galeta unu ve baharatları yoğurma kabına alalım.
Kıymayı ekleyerek güzelce yoğuralım.
Köfte harcından elimize alarak yassı bir biçimde şekillendirelim köfteler pişerken küçülüp kalınlaşacaktır.
Köftelerimizi pişirme kağıdı serili tepsimize dizelim .
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Tereyağı eritip yufkamızı yarım ay biçimde keselim kestiğimiz yufkanın her yerine tereyağ sürelim fırça yardımı ile.
Fırından çıkan köfteleri yufkanın geniş olan kısmına dizelim ve rulo üzere saralım ve baklava keser üzere hafif çapraz dilimleyelim, artan tereyağını üzerlerine sürelim.
Domates sosunu hazırlayalım tereyağı eritelim ,domatesleri rendeleyip tereyağlı tavaya koyalım.
2 dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ek edelim koyu olursa azıcık su ekleyelim.
Yufkanın üstü kızarınca fırından alalım servis tabağına dizelim ve sosumuzdan üstüne dökelim.
Ardından ortasına yoğurt koyalım, dilerseniz maydanoz ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun
Beyti Kebabı Hoş (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst