AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beypazarı Düğün Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı İçin Gereçler
4 su bardağı su
1 su bardağından azıcık eksik pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
Tuz
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Sos İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber

Beypazarı Düğün Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinci yıkayıp uygun bir tencereye alalım. Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyelim.
Son olarak 1 yemek kaşığı yağı da ekleyerek ocağı açalım. Pirinçleri yeterlice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ocaktan alınca üzerine 1 su bardağı su döküp ılıtalım. Süzme yoğurdu çırpıp hazır edelim.
Sos için tereyağı ve kırmızı toz biberi de ekleyip hazır edelim.
Kasemize evvel pirinç, sonra süzme yoğurt en sonda sosu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst