AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Beyinde kan toplanmasi ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beyinde kan toplanması ne demek?​

Travmadan alınan kan beyin dokularını tahriş ettiğinde şişmeye neden olur. Bu beyin ödemi olarak bilinir. Toplanan kan hematom denilen bir kitleye toplanır. Bu koşullar yakındaki beyin dokusu üzerindeki baskıyı artırır ve bu da hayati kan akışını azaltır ve beyin hücrelerini öldürür.
Beyin kanaması ne zaman tehlikeli?
Beyin kanaması acil müdahale gerektiren bir durumdur. Ölüm riskinin fazla olması, inme gibi durumlara yol açabilmesi ve beynin etkilendiği bölgeye göre, konuşma, hareket, görme kayıplarına yol açabildiği için belirtilere dikkat edip acil servise başvurmak gereklidir.

Beyin kanaması sonrası ne olur?​

Kanama, sinir hücrelerinin vücudun diğer bölümleriyle iletişim kurmasını ve normal işleyişine devam etmesini engeller. Beyin kanamasından sonra yaygın sorunlar arasında hareket, konuşma veya hafıza sorunları bulunur. Kanamanın konumuna ve oluşan hasara bağlı olarak bazı komplikasyonlar kalıcı olabilir.
Kan sulandırıcı beyin kanaması yapar mı?
Kan sulandırıcılar, özellikle kalp damar sağlığı başta olmak üzere birçok hastalık açısından önemlidir. Ancak bu ilaçları kullanan insanların özellikle düşme, çarpma gibi travmalardan uzak durmaları gerekir. Bazen düzensiz kullanım ve aşırı doz beyin kanaması yapabilir.
Kan oturmasının tedavisi Soğutma: Kan oturan bölgeyi soğuk su veya buzlu bir havlu altında tutun. Kan toplanan bölgenin soğutulması iyileşmeyi hızlandırmaz, ancak ağrıyı biraz hafifletir. Basınç: Kan kabarcığına basınç uygulamak şişliği azaltır.
Beyin kanaması kötü mü?
Beyin kanaması vücuttaki kan akışının aniden beyne yükselmesi sonucu kafa tası ve beynin hasar gördüğü ciddi bir hastalıktır. Erken müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

Beyin kanaması kalıcı hasar bırakır mı?​

Beyin kanaması sırasında ortaya çıkan hasarlar genellikle kalıcı olur. Çünkü o bölgedeki hücreler öldükleri için artık o işi yapamaz hale gelirler. Sinir dokusunun kendini yenileme şansı yoktur. Dolayısıyla kanama sırasında ölen hücreler geri getirilemez.
Coumadin beyin kanaması yapar mı?
Çalışma, varfarin (Coumadin) alan ve beyin kanamasına maruz kalan insanların uluslararası normalleştirilmiş oranlarının (INR) üçün üzerinde olduğu, warfarin (Coumadin) almayanların iki katı kadar kanama yaşadıklarını tespit etti.
 
Geri
Üst