AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyin yikamak mumkun mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beyin yıkamak mümkün mü?​

Dr. Nevzat Tarhan, beyin yıkama tekniğiyle bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Ailelere çocuklarını iyi gözlemlemeleri tavsiyesinde bulunuyor. Son yıllarda teröristlerce kullanılan beyin yıkama sürecinin kişiden kişiye göre değiştiğini açıklayan Prof.
Beyin yıkamak ne anlama gelir?
[1] İnsanı, kendine özgü düşünce ve dünya görüşüne yabancılaştırmak, insanın başka bir yönde düşünmesini ve davranmasını sağlamak.
Beyin ne zaman bulundu 1970?
1970’lerde Beatles grubunun plak şirketi olarak bilinen EMI’de mühendis olarak çalışan Godfrey Hounsfield röntgen yoluyla beynin içini görmeyi başardı. Yani bugünkü tomografinin temeli atılmış oldu. Bugün beyni taramada kullanılan teknolojiye fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme ya da kısaca ’emar’ (fMRI) deniyor.

Beyin yıkamaya ne denir?​

Zihin kontrolü veya beyin yıkama, çıkarcı kişi veya grupların “kendi isteklerine başkalarına sistemli bir şekilde etik olmayan yollarla, ikna edip alıştırması” işlemine denir.
Yakasına yapışmak deyiminin anlamı ne demek?
➡Yakasına yapışmak deyiminin anlamı:Hesap sormak ya da bir şey istemek için tutup bırakmamak. ➡Yakasına yapışmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Beni de götüreceksin diye yakama yapıştı, ben de getirmek zorunda kaldım.
Beyin ne zaman ortaya çıktı?
Homo sapiens fosileri jeolojik yaşlarına göre artan bir modern endokranial şekil benzerliği gösteriyor. Sadece 35.000 yıllıklar ve daha genç fosiller günümüz insanlarınkine benzer küresel bir kafatası şekline sahip, bu modern beyin organizasyonunun 100.000 ila 35.000 yıl önceki aralıkta evrimleştiğini düşündürüyor.
Her insan sürekli düşünür ancak herkes aynı şeyi düşünmez. Herkesin aklında bir düşünce filtresi bulunur. Bu filtre geçmişten gelen, çevreden, aileden, yetiştirilme tarzından ve aldığınız eğitime kadar çeşitli unsurlardan etkilenir. Akıl algıda seçicidir.
 
Geri
Üst