AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyin olumu gerceklesen bir kisinin ruhu cikmis oluyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ruhu çıkmış oluyor mu?​

Tabipler beyin ölümünün nihai ölüm anlamına geldiğini söylemektedirler. Ruh bedene beyin vasıtasıyla hükmeder. Eğer beyindeki en önemli kısım olan beyin sapı fonksiyonunu kaybederse ruhun beden üzerindeki kontrolü sona erer, ruh bedenden çıkar ve Azrail ruhu kabzeder.
Beyin ölümünden sonra hayata dönen var mı?
Beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın hayata dönme şansı yoktur. Organ bağışında, insanların kafasına takılan temel meselelerden biridir beyin ölümü. Bitkisel hayat veya koma ile karıştırılan beyin ölümünde, beyin sapı denilen özel beyin bölgesinin fonksiyonları geri dönülmez şekilde yok olur.

Beyin ölümü gerçekleşen hasta ne kadar yaşar?​

Fakat bu durumda hasta yakınları doktorlar tarafından dikkatlice bilgilendirilmeli, hastanın kalbi her ne kadar çalışsa da bunun geçici bir durum olduğu açıklanmalıdır. Genel olarak bakıldığında ise beyin ölümü gerçekleşen kişilerin yaklaşık 48 – 50 saat arasında kalbinin tamamen durduğu gözlemlenmiştir.
Beyin ölümü gerçekleşen hasta duyar mi?
Beyin ölümü geri dönüşsüzdür… Ciddi kazaların, ağır felçlerin ya da beyin kanamasının neden olduğu beyin ölümünde hastanın bilinci kapalıdır ve acı hissetmez. Beyin ölümü; hayatın artık sona erdiğini, vücutta bulunan organların ise ancak makine desteği ile fonksiyonlarını devam ettirebildiği bir süreçtir.
Beyin ölümü gerçekleşmiş kişi, ölmüş demektir. Bu kişilerden organ almak ve nakil yapmak İslam dinince hiçbir sakınca teşkil etmemektedir.
Ölen kişinin ruhu ne olur?
Vücuttan alınan ruh melekler tarafından teslim alınır. Kişi iyi bir insansa ruhunu ‘rahmet melekleri’ teslim alırlar. Onu semanın en üst noktalarına doğru götürürler. Ölen kişi kötü bir insansa ‘azap melekleri’ onu teslim alırlar ve yerin alt tabakalarına doğru taşırlar.

Beyin ölümü gerçekleşince ne olur?​

Beyin ölümü klinik tanısının üç temel bulgusu derin koma durumu, beyin sapı reflekslerinin kaybolması ve solunum yokluğu testidir.”
Beyin ödemi kalıcı hasar bırakır mı?
Beyin ödemi, beynin genişleyebileceği hacim olmadığı için tehlikelidir ve tedavisi güçtür. Beyin ödemi şiddetli olursa kişide kalıcı hasara hatta ölüme yol açabilir.

Yoğun bakımda en uzun ne kadar kalınır?​

Literatürde uzlaşı bulunmamakla birlikte yapılan değişik çalışmalarda uzamış yoğun bakım yatışı için kabul edilen süre 10-21 gün olarak bildirilmektedir (3-6).
Öldükten sonra organ bağışı sevap mi?
İnsanlara yardım edilmesini emreden dinimiz, organ bağışının uygun olduğunu buyurmuştur. Organların bağışlanması günah değildir. Aksine bağışlanacak organlar, hayat kurtarıyor olduğu için sevap kabul edilir.
 
Geri
Üst