- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Beyin Cerrahisi uzmanlığı kaç yıl?
Beyin cerrahı nasıl olunur sorusunun cevabı yaklaşık 10-12 yıllık bir eğitim sürecini kapsamaktadır.Nöroloji ile Beyin Cerrahisi arasındaki fark nedir?
Sizlere yol göstermesini umut ederek, aralarındaki farkı özetledik: Nöroloji, nöral sistem diye tanımlanan beyin ve omurilik kökenli hastalıkların, ilaç vb. yöntemlerle, cerrahi dışında tedavisini yapan bilim dalıdır. Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) ise; Beyin, sinir ve omurilik cerrahisi olarak bilinir.Iyi bir beyin cerrahı nasıl olunur?
Beyin cerrahı olmak için şu eğitim süreçlerini tamamlamak gerekmektedir;
- Üniversitelerin altı yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak,
- Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) girmek ve beyin cerrahisi uzmanlığı stajına başlamaya hak kazanmak üzere sınavda başarı göstermek,
Beyin cerrahı zor mu?
Nöroşirurji (Beyin Cerrahisi) bir sinir sistemi cerrahisidir. Beyin cerrahisi, ilgilendiği organ nedeniyle en karmaşık, zor ve uzmanlık gerektiren bir bölümdür. Nöroşirurji (beyin cerrahisi), beyinde veya omurilik dokusundan dolayı ya da bulunan bu dokulara etki eden tümörlerin tedavileridir.
En iyi beyin cerrahi kimdir?
Dünyanın en iyi beyin cerrahları arasında yer alan Prof. Madjid Samii, kariyeri boyunca, birçok prestijli ulusal ve uluslararası ödül, şeref ve madalyanın sahibi oldu. Beyin cerrahisi alanında şimdiye kadar 17 kitabı ve 500’den fazla bilimsel makalesi yayınlanan Prof.Beyin cerrahı olmak için hangi bölüm seçilmeli?
Üniversitelerin ilgili bölümlerinde beyin cerrahı diye bir bölüm direk olarak yoktur. Üniversitelerin tıp fakültesinden mezun olunması gerekmektedir. Beyin cerrahı kalp cerrahı, dahiliye, ortopedi gibi alanların da oluşturduğu uzmanlık alanıdır ve tıp sektöründe yer almaktadır.Kaç yılda genel cerrah olunur?
Üniversitelerin 6 yıllık eğitim veren Tıp Fakültesi lisans bölümünden mezun olduktan sonra Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi tespit sınavından en az 50 puan almanız gerekir. Daha sonra Tıpta Uzmanlık Sınavından başarı ile geçtikten sonra beş senelik genel cerrahi asistanlığı süresini tamamlamanız gerekiyor.