AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyaz Masa hizmetleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye

Beyaz Masa hizmetleri nelerdir?​

Beyaz masa; belediyelerin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bünyesinde hizmet veren belediye birimlerinin çözmesi gereken sorunlarınızı telefon yada dilekçe ile kabul eden ve şikayetin çözümlenmesi için şikayetinizi belediyenin ilgili bölümlerine aktaran hizmetlerin yapıldığı ilgili birimin adıdır.

153 Mavi Masa ne ise yarar?​

153 Mavi Masa ne ise yarar?
Vatandaşlarımızın 7 gün/24 saat ulaşarak sorun, görüş ve taleplerini iletebildiği Hizmet Birimi’dir. Ankara halkına her konuda yol göstermeyi amaç edinen Mavi Masa, kendisine ulaşan tüm sorun, görüş ve talepleri çözülmesi için ilgili birimlere ileten ve takibini yapan koordinasyon merkezidir.

Beyaz Masa kimlere yardım eder?​

Beyaz Masa kimlere yardım eder?
Engelliler ve kronik hastalar. Kimsesiz ve muhtaç yaşlılar. Yoksul ailelerin üniversite eğitimi gören çocukları Muhtaç şehit, gazi ve asker yakınları

153 ne işe yarar?​

153 yerel idare hizmetlerine ulaşım numarasıdır. Özellikle her şehrin kendi yerel idaresi üzerinden farklı hizmetler sağlanmaktadır. Talep edilen kamu yerel hizmetleri için aranır ve o şehirdeki vatandaşlar adına destek sağlar.

Beyaz masada ne yapılır?​

Beyaz masada ne yapılır?
Beyaz masa Çözüm Ekibi ise; Halkla İlişkiler uzmanları tarafından Beyaz masa’ya gelen her türlü başvuruyu inceliyor, ilgili birimlerle ya da Kurumlarla irtibata geçerek başvurulara çözüm buluyor ve inceleme sonucunu başvuru sahibine iletiyor.

Başkent Kart Gıda parası ne zaman yatar?​

Başkent Kart Gıda parası ne zaman yatar?
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ihtiyaç sahiplerine 100 lirası et olmak üzere toplam 600 lira Ramazan desteğinde bulunacak. Nisan ayının ilk 10 günü içinde 500’er lira, 24 Nisan’a kadar da et parası ihtiyaç sahiplerine önceden dağıtılan ‘Başkent Kart’a yatırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım veriyor mu?​

Pandemi sürecinde sosyal yardım yönetmeliğinde yapılan değişiklik sonrası Başkent’te ilk kez online başvuru dönemini başlatan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların başvuru sürecini kolaylaştırmak ve yerinde başvuruyu sağlamak amacıyla daha önce 4 olan sosyal yardım başvuru merkezi sayısını 36’ya çıkardı.

Alo 153 çalışanları ne kadar maaş alıyor?​

Alo 153 çalışanları ne kadar maaş alıyor?
2021 yılı asgari ücretin 2.825,90 TL olduğu düşünülürse 2021’de en düşük çağrı merkezi maaşı asgari ücretten düşük olamayacak. Genellikle 300 TL civarı yemek ve yol yardımı da ödenen çağrı merkezi personelleri 2021 yılında 3200-3400 lira aralığında maaş almaktadır.

Beyaz Masa hizmetleri, belediyelerin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yer alan birimler tarafından sunulmaktadır. Beyaz Masa, vatandaşların belediyelerle iletişim kurmasını sağlayan bir araçtır. Telefon veya dilekçe yoluyla vatandaşların sorunlarını, şikayetlerini veya taleplerini iletebileceği, bu iletilen konuların ilgili belediye birimlerine aktarılmasını ve çözümü için takip edilmesini sağlayan bir hizmettir.

153 Mavi Masa hizmetleri ise Ankara'da 7 gün 24 saat hizmet veren bir birimdir. Vatandaşlar, Mavi Masa'ya ulaşarak her türlü sorun, görüş ve taleplerini iletebilirler. Mavi Masa, gelen talepleri ilgili birimlere ileterek çözümünü takip eder ve vatandaşlara destek olmayı amaçlar.

Beyaz Masa, genellikle engelliler, kronik hastalar, kimsesiz ve muhtaç yaşlılar, yoksul ailelerin üniversite eğitimi gören çocukları, muhtaç şehit, gazi ve asker yakınları gibi dezavantajlı gruplara yardım etmektedir.

153 numarası ise yerel idare hizmetlerine ulaşımı sağlayan bir numaradır. Vatandaşlar, kendi şehirlerindeki yerel hizmetlerle ilgili talepleri için 153 numarasını arayabilirler. Bu numara, o şehirdeki vatandaşlara hizmet sağlayan birimlere ulaşmalarına yardımcı olur.

Beyaz Masa Çözüm Ekibi, Halkla İlişkiler uzmanları tarafından oluşturulur. Bu ekip, gelen başvuruları inceler, ilgili birimlerle iletişime geçerek çözüm bulur ve başvuru sahibine geri bildirimde bulunur.

Başkent Kart Gıda parası ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından ihtiyaç sahiplerine Ramazan desteği olarak verilmektedir. Bu destek kapsamında, Nisan ayının ilk 10 günü içinde 500 lira, 24 Nisan'a kadar da 100 lira et parası olmak üzere toplamda 600 lira değerinde yardım, Başkent Kart'a yatırılmaktadır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde sosyal yardımları artırmış ve vatandaşların başvuru süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla online başvuru imkanı sağlamıştır.

Alo 153 çalışanlarının maaşları genellikle en düşük çağrı merkezi maaşının asgari ücretten düşük olamayacağı düşünülerek, 2021 yılında 3200-3400 lira aralığında olduğu belirtilmektedir. Bu çalışanlara genellikle yemek ve yol yardımı gibi ek faydalar da sunulmaktadır.

Geri