AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beyaz kod nedir hukuk?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beyaz kod nedir hukuk?​

Sağlık hizmeti sunumu sırasında veya bu görevlerinden dolayı personele karşı işlenen suçlar sebebiyle personelin veya kanuni mirasçılarının talebi üzerine Bakanlık tarafından yapılacak hukuki yardıma ilişkin usul ve esasların bütünüdür.
Doktorun Beyaz Kod vermesi ne demek?
Hastanede bulunan hasta/hasta yakını ve hastane çalışanlarının hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel tacize maruz kalmaları halinde olay yerindeki sabit telefon(lar) aracılığıyla 1111 aranarak beyaz kod verilir.

Beyaz kod dilekçe itiraz süresi kaç gündür?​

Başvurunuzun beyaz kod kapsamında olmadığına ilişkin bilgilendirme tarihinden itibaren 7 gün içerisinde İl Beyaz Kod Koordinatörlüğüne bir dilekçe ile itiraz edebilirsiniz.
Beyaz kod ne zaman sonlandırılır?
* Olay yerinde müdahale sona erdiğinde; güvenlik görevlisi tarafından, çağrının yapıldığı telefondan 1111 numaralı telefon aranarak ve # tuşlanarak çağrı sonlandırılır.

Beyaz Kod numarası nedir?​

1111 arayarak Beyaz Kod veriniz. Olay yeri hakkında bilgi veriniz. Beyaz Kod Ekibi en kısa sürede ulaşacaktır.
Beyaz kod verildikten sonra ne olur?
Beyaz kod verilmesi veya suç duyurusunda bulunulmasıyla Başsavcılık Makamı suç oluşturan eylemi haber alır ve şikayetle bağlı olmaksızın kendiliğinden kovuşturur. Savcılık Makamı bu suçların işlendiğine dair yeterli deliller olduğuna kanaat getirdiğinde iddianame düzenleyerek kamu davasını (kovuşturma) açar.

Beyaz Kod nasıl iptal edilir?​

* Olay yerinde müdahale sona erdiğinde; güvenlik görevlisi tarafından, çağrının yapıldığı telefondan 1111 numaralı telefon aranarak ve # tuşlanarak çağrı sonlandırılır. *Üst yönetim ve olaya maruz kalan kişinin kararı ile bildirim yapılır.
Beyaz tutanak nedir?
Beyaz Kod başvurusu yapıldıktan sonra mağdurun şikayetçi olup olmadığına bakılmaksızın, hastane idaresi şiddet olayını adli mercilere bildirmekle yükümlüdür. Şiddet olaylarında, mağdur özel hastane, devlet hastanesi personeli olup olmadığına bakılmaksızın kamu görevlisi sayıldığından, suç şikayete tabi değildir.

Beyaz kod işleyiş basamakları nelerdir?​

Şiddet mağduru, 113 nolu telefonu arayarak, internet üzerinden ya da ÇHGB’ye başvurarak da beyaz kod başvurusunu yapabilir. Şiddet mağduru tarafından bir başvuru yapıldığında, ilgili başvuru otomatik olarak ÇHGB ekranına düşer. ÇHGB personeli bir başvuru olduğu takdirde ivedilikle ilgili personel ile irtibata geçer.
Beyaz kod verildiğinde eş zamanlı olarak nereye bildirilir?
Eş zamanlı olarak olay kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettirilir, ardından da Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesindeki (https://beyazkod.saglik.gov.tr/Giris.aspx) “Beyaz Kod Bildirim Formu” doldurulur. Şiddete uğrayan sağlık çalışanı da 113’ü doğrudan arayabilmektedir.

Beyaz Kod dilekçe itiraz süresi kaç gündür?​

 
Geri
Üst