Beyaz kabaktan neler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
252.227
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Beyaz kabaktan neler yapılır?​

Börek Tadında Mücver Tarifi.

Kabak iskonto nasıl yapılır?​

Sinkonta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup yıkayın ve orta kalınlıkta dilimleyin.
- Soğan ve sarımsakları soyun.
- Cam fırın tepsisinin altına soğanların yarısını ve sarımsakları ekleyin.
- 1 kaseye 5 yemek kaşığı zeytinyağını, 1,5 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın.
Kabaktan ne yemek yapabilirim?
Kabak Yemekleri: Çorbasından Salatasına Her Çeşit 36 Enfes Tarif

Kabak yemeği kabızlık yapar mı?​

İçeriğindeki bol lif sayesinde kabızlık problemini giderir.İdrar söktürür ve böbrek/mesane iltihaplarına iyi gelir.Basur ve prostat şikayetlerini en aza indirir. Kan şekeri ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır.Sinirleri yatıştırır ve kan yapar. Kabakta bulunan C,E ve A vitaminleri de cildi temizler.

Oyulmuş kabak içi ile ne yapılır?​

Kabak İçi Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak içi çıkartılır robotta geçirilip suyu süzdürülür ayrı bir kapta yumurta un ve baharatlar çırpılır.
- Üzerine kabak ve maydanozda eklendikten sonra yanmaz tavada kızartılmış yağa kasık yardımıyla koyulur.
Yunan usulü kabak kızartması nasıl yapılır?
Yunan Usulü Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?
- Kabakların kabuklarını incecik soyup çok ince şekilde halka şeklinde doğrayın.
- Bir kaseye un ve tuzu ekleyin bir çıpma teliyle çırparken maden suyunu yavaş yavaş ilave edin.
- Hamurun içine ince dilimlenmiş kabakları ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Balkabaklarını dilimleyin ve borcama koyun. Bir kasede zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi karıştırıp, balkabaklarının üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Soslanmış balkabaklarının üzerine, soğanları ve sarımsağı gelişigüzel doğrayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin.
Balkabaklı Sinkonta Tarifi Hazırlanışı
- Soyulmuş balkabağı dilimlerini kuşbaşı et formunda doğrayın.
- Yağları geniş bir tencereye koyup kızdırın.
- Balkabağını ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Üzerini sarımsaklı yoğurt ve incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.
En güzel zeytinyağlı kabak yemeği nasıl yapılır?
Zeytinyağlı Kabak Yemeği (Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yemeklik veya ay ay doğrayıp, tencerenin alt kısmına yerleştirelim.
- Domatesleri yemeklik doğrayıp, üzerine yayalım.
- Salçayı 1/2 su bardağı suyla açıp, yemeğin üzerine gezdirelim.
- Benim yemeğim 40 dakikada pişti.

Kabak yemeği bağırsak çalıştırır mı?​

Kabak bağırsaklara iyi gelir mi? Kabak çok sulu ve lifli bir besindir. İçerdiği su dışkıyı yumuşatır. Lifler ise dışkıya hacim kazandırarak bağırsaklardaki hareketini kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Kabak ishal yapar mı?​

Çok hızlı ishal yapan yiyecekler arasında en bilindik kaysı, ıspanak, kabak ve bunların yanında bol su tüketimi ishal oluşumunu hızlandırır.
Kabak dolma içi nasıl hazırlanır?
Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Domatesi püre haline getirin. Orta yağlı kıyma, bol suda yıkanmış pirinç, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle tüm malzemeyi 1-2 dakika boyunca iyice karıştırın.

Kabak içi kavurması nasıl yapılır?​

Kabak İçi Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak içlerimizi tavamıza alıp ocağa alalım.
- İçerisine soğanımızı ilave edelim.
- Orta ateşte güzelce pişirelim tuzu ve salçayı da ilave edip karıştıralım.
- Güzelce kavurduktan sonra baharatları ilave edelim.
- Bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Kıtır kabak kızartması nasıl yapılır?​

Çıtır Çıtır Nefis Kabak Kızartması ( Sodalı ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kurulayın.
- Derin bir kaba un, soda, kabartma tozu, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı alıp iyice çırpın.
- Dilimlenmiş kabakları bu sosa iyice bulayıp kızgın yağa aralıklı dizin.
- Orta ateşte her iki yüzünü de iyice kızartıp servis tabağına alın.
Girit kabağı kızartması nasıl yapılır?
Önceden yıkayıp kuruladığınız kabakları dilimleyin. Her iki tarafını da hamura bulayın. Kızgın yağda (zeytinyağı da olur) güzelce kızartın. Üzerine yoğurt sosu dökün.
 
Geri
Üst