Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
200 ml krema
1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
70 gram beyaz çikolata
1 paket vanilya şekeri
Çay bardağı ölçüsü 125 ml
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, nişasta, şeker ve hindistan cevizini tencereye alıp, iyice karıştıralım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca bir dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Muhallebiye krema, vanilya şekeri ve beyaz çikolatayı ilave edip, karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
Muhallebiyi sıcak sıcak bardak ve ya kuplara paylaştıralım.
Üzerine hindistan cevizi serpelim ve oda ısısında soğuyunca buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.
Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben çilek ve antep fıstığıyla süsledim
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
200 ml krema
1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı şeker
70 gram beyaz çikolata
1 paket vanilya şekeri
Çay bardağı ölçüsü 125 ml
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, nişasta, şeker ve hindistan cevizini tencereye alıp, iyice karıştıralım ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
Göz göz olmaya başlayınca bir dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Muhallebiye krema, vanilya şekeri ve beyaz çikolatayı ilave edip, karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım ve ocaktan alalım.
Muhallebiyi sıcak sıcak bardak ve ya kuplara paylaştıralım.
Üzerine hindistan cevizi serpelim ve oda ısısında soğuyunca buzdolabına kaldıralım. 3-4 saat sonra servis edebilirsiniz.
Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben çilek ve antep fıstığıyla süsledim
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı