AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beya Çikolata Soslu Profiterol

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beya Çikolata Soslu Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Profiterol için;
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
4 adet yumurta
Kreması için;
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket kremşanti
Sosu için;
2.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı sıvı yağ
80 gram beyaz çikolata

Beya Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu kaynatıp tereyağını ekleyelim, eriyince unu, tuzu ve şekeri ilave edip, profiterol hamurunu pişirelim.
Soğuyunca 4 adet yumurtayı tek tek kırarak yoğuralım. Fırın tepsisine küçük yuvarlaklar biçiminde sıkma torbası ile sıkalım.
175 derecede 20 dk pişirelim. İç kreması için materyalleri çırpalım (Kremşanti hariç)
Muhallebi kıvamında pişince ocaktan alalım, biraz ılıyınca kremşanti ekleyip, mikserle 5 dk çırpalım.
Sonra üst sosu için muhallebiyi yapalım, kaynadıktan sonra kısıp beyaz çikolatayı ekleyip altını kapatalım.
Çikolata eriyince ye kadar karıştıralım. Soğuyana kadar orta ara karıştıralım.
Profiterollerin içine hazırladığımız kremayı doldurup, üzerine sosunu dökelim. Afiyet olsun.
Beya Çikolata Soslu Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst