- Konu Yazar
Beta Genel müdür?
Beta Kimya A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak uzun yıllar başarılı çalışmalara imza atan Cihat Sayacı, 2017 yılında şirketin İcra Kurulu Başkanlığı’na, 2018 yılı başında ise, Beta Kimya San. ve Tic. A.Ş.’de Genel Müdür pozisyonuna atanmıştır.Beta ayakkabı sahibi kim?
Ercan İkiışık ve Taner İkiışık’ın sahibi olduğu marka ilk mağazasını 1985 yılında Nişantaşı’nda açtı. Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden Beta yılda 150 bin çift ayakkabı üretiyordu.
Alper Pelister kimdir?
28 yaşındaki Alper Pelister, üniversiteden sonra Beta Kimya’ya EMEA Bölge Sorumlusu olarak başlangıç yapıyor. Ardından 2020’den itibaren Uluslararası İş Geliştirme ünvanını alıyor. Sorumluluk alanı, uluslararası pazarlama ve işbirliği süreçlerini yönetmek.Beta ayakkabı hangi ülkenin?
Türkiye’nin sayılı yerli ayakkabı markalarından olan Beta, dünyada ayakkabı üretiminde yaşanan tüm gelişmeleri çok yakından takip etmekte ve uygulamakta. Beta, Türkiye’de tüm ayakkabı üretim tekniklerinin bir arada kullanıldığı tek ayakkabı fabrikasına sahip.
Almanca ve İngilizce bilen, evli ve iki çocuk sahibi olan Adil Pelister, 1987 yılında Beta Kimya San. ve Tic. A.Ş.’yi kurmuş ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Beta Kimya ne iş yapar?
1987 yılında kurulan BETA Kimya A.Ş., mobilya tutkalları üretimiyle yapıştırıcı endüstrisine ilk adımını attı.
Kemal Tanca battı mı?
Ayakkabı devi Kemal Tanca’nın konkordato davasında, şirket hakkında kesin mühlet kararı verilerek iflastan vazgeçildi. 1950 yılında kurulmuş olan ve Türkiye’de 130 mağazası bulunan ayakkabı devi Kemal Tanca konkordato ilan etti.Beta ayakkabı açıldı mı?
Geçtiğimiz sene konkordato talep eden Beta Ayakkabı’nın pazarlama faaliyetlerine devam eden şirketi için iflas kararı verilirken, diğer şirketi için ise konkordato süresi bitti.
Ikmib Başkanı kim?
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine yeniden Adil Pelister seçildi.Beta Ayakkabı açıldı mı?
Beta Ayakkabı iflas etti! 2018 yılında konkordato ilan eden şirketin 50 mağazası kapandı. Beta Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık ise üretimin her şeye rağmen devam ettiğini bildirdi.
Adil Pelister kimdir?
1962 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü 1983 yılında başarıyla tamamlamıştır. Pelister, 1987 yılında Beta Kimya San. ve Tic. A.Ş.’yi kurmuş ve halen Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Apel ne malı?
Üstün kaliteye sahip yapıştırıcı ürünleriyle kimya sektörüne daima değer katan BETA Kimya A.Ş., Apel ve Mitreapel jenerik markalarıyla hızlı büyümesini sürdürdü ve bugün ürettiği 100’ün üzerinde farklı ürün ile ailesini genişletti.Beta Ayakkabı mağazaları kapandı mı?
Geçtiğimiz sene konkordato talep eden Beta Ayakkabı’nın pazarlama faaliyetlerine devam eden şirketi için iflas kararı verilirken, diğer şirketi için ise konkordato süresi bitti. İflas sebebiyle 50 mağazası kapanan BETA, internet odaklı satış ve ihracata yönelecek.