- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Beslenmede Proteinlerin Önemi Nedir?
İnsanların hem yaşam standartlarını yüksek tutması hem de bağışıklık sistemini güçlendirmesi için protein içerikli beslenmesi gerekir. Protein bileşiği, hem besleyici hem taşıyıcıdır. Başta östradiol ve insulin olmak üzere birçok hormonun hücrelere taşınmasına yardımcı olur.Protein alımı neden önemlidir?
Bebeğiniz diğer besin öğeleri gibi proteine olan ihtiyacını da sizden sağlamaktadır. Proteinler; kemik gelişimi, kas gelişimi, doku yapımı için gebelik boyunca en önemli besin gereksinmelerinden biridir. Yeterli protein alımı yeni hücre yapımı, annenin dokuları ve sağlıklı kan yapımı için önemlidir.Oysaki sanılanın aksine protein, vücutta karbonhidrat ve yağlar gibi depolanmaz ve fazla tüketildiğinde yağa çevrilir, yağ olarak depolanır. Dolayısıyla her besin grubunda olduğu gibi proteinlerinde vücuda yeteri kadar alınması gereklidir.”
Proteinlerin sindirimi nerede olur?
Proteinlerin kimyasal sindirimi midede başlamakta ince bağırsakta ise sona ermektedir. Ağızda kimyasal sindirimleri yapılmamaktadır.
Sadece protein yersek ne olur?
Yetersiz protein tüketildiğinde büyüme durur ve kas dokusundan kayıplar başlayarak vücut ağırlığında azalma meydana gelir. Vücut direnci azalır, hastalıklara yakalanma riski artarak iyileşme süreci uzar ve hastalıklar daha ağır seyreder.
Protein S hangi besinlerde bulunur?
Kas gelişimi ve hücre onarımı bakımından ihtiyaç duyduğumuz protein vücudumuz için hayati önem taşıyor. İşte sofralarımızdan eksik etmememiz gereken 9 protein deposu besin…- Kırmızı et. Kırmızı et hayvansal proteinler arasında en fazla protein içeren besin.
- Beyaz et.
- Baklagiller.
- Süt.
- Yumurta.
- Yoğurt.
- Kabak çekirdeği.
- Peynir.
Proteinler deri altında depolanır mı?
Proteinler vücutta doğrudan depolanamaz, dışarıdan besinler yoluyla alınan proteinlerin fazlası yağa dönüştürülerek depolanır.Fazla protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak böbreklerde taş oluşum riskini artırabilir. Böbrek ve karaciğere fazla yük bindirir ve eklemlerde gut hastalığına neden olabilir. Kas gelişimi ve gücü için aşırı protein tüketimi sağlık açısından kesinlikle önerilmemektedir.