SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kâfi ve istikrarlı beslenme : sıhhatimizi korumak , geliştirmek ve ömür kalitemizi arttırmak için ; bedenimizin ihtiyacı olan besin öğelerini, hakikat miktar-doğru vakit ve gerçek formlarda bedene alıp ; bedenimizin bunları kullanmasını sağlamaktır. Devam etmekte olan hastalığımızı bilinçsiz besin tüketimiyle birlikte; her şeyi yapmamıza karşın hala düzeltemediğimiz durumlar bulunmaktadır ya da kendimizi çok sağlıklı hissediyoruz lakin vakit zaman ,kendi tabirimizle kimi rahatsızlıklar yaşıyoruz. Sanki bunun en büyük nedeni kâfi ve istikrarlı BESLENEMEME olabilir mi ? Bugün sizlere kısaca bilgi paylaşımında bulunacağım 3 bahis başlığımız olacak. Yazın güneşin tesiriyle bedende alerjen tesir yaratan besinler , çocuklarda yaz ishalleri , besin ilaç etkileşimleri ..
Bilhassa yaz aylarında psöralen tesir yaratıp fotoalerjik durum ortaya çıkaran ; fazla tükettiğimiz maydonoz , incir , kurubaklagiller , yağlı tohumlar ( k.yemiş ) , şeftali ( kabuğu ) dikkat etmemiz gereken en değerli besinlerdir. Bunların fazla tüketimi ( bireye nazaran ölçüler değişir )deri hastalıklarının başlangıcına neden olmaktadır. Derinin kendini doğal olarak muhafazasına yardımcı olan beta karoten içeren havuç yaz aylarında hergün kişinin sıhhat durumuna nazaran belli ölçülerde tüketilmelidir. Çocuklarda gözlemlediğimiz yaz ishalleri ; ishalli çocuğa tabip önerisi dışında ishal kesici şurup ve antibiyotikler verilmemelidir. Zerzevat yemekleri,sebze suları, zerzevat çorbaları ve mercimek çorbası bu süreçte çocuğa içirilmemelidir. Kavun, karpuz, üzüm, armut, çilek üzere meyve tüketimleri makul ölçüyü mutlaka geçmemeli gerekirse bu süreçte yedirilmemelidir. Hazır pakette bulunan besin tüketimleri de bilhassa bu devirde engellenmelidir. İleri yaşlarda kullanılmaya başlanılan kan sulandırıcılar ; yaz aylarında tekrar tüketimini arttırdığımız koyu yeşil yapraklı zerzevat tüketimlerinin fazla olması durumunda , sebzelerde bulunan K vit ( potasyum ) sulandırıcı etkiyi azaltıp kanın pıhtılaşma riskini arttırıyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanımı olan bireylerin koyu yeşil yapraklı zerzevat tüketimlerine dikkat etmeleri büyük kıymet taşımaktadır. Tetrasiklin kümesi antibiyotikleri tüketen bireylerin dikkat etmesi gereken durum ise ; süt ve eserlerinde ki Ca ( kalsiyum ) bu antibiyotik kümesinin emilimini azaltmaktadır ; bunun için bu antibiyotik kullanımı olan bireylerde Ca içerikli besin tüketimi ile antibiyotik kullanımı ortasında 1-2 saat fark olmasına dikkat edilirse ; hekiminizin uyguladığı tedaviye karşılık alma süreceniz daha kısa ve daha sağlıklı olacaktır.
Her mevsimde, vakti geldiğinde hastalıklarla savaşacak kendine mahsus ve bedenimizin ihtiyaçlarını en hakikat biçimlerde karşılamasını sağlayacak besinler bulunmaktadır. Onun için , mevsim meyve ve sebzelerini gerçek miktar-doğru vakit ve gerçek formlarda tüketmek bizi her vakit hastalıklardan daha uygun bir biçimde koruyacaktır.
Bol sağlıklı günler
Bilhassa yaz aylarında psöralen tesir yaratıp fotoalerjik durum ortaya çıkaran ; fazla tükettiğimiz maydonoz , incir , kurubaklagiller , yağlı tohumlar ( k.yemiş ) , şeftali ( kabuğu ) dikkat etmemiz gereken en değerli besinlerdir. Bunların fazla tüketimi ( bireye nazaran ölçüler değişir )deri hastalıklarının başlangıcına neden olmaktadır. Derinin kendini doğal olarak muhafazasına yardımcı olan beta karoten içeren havuç yaz aylarında hergün kişinin sıhhat durumuna nazaran belli ölçülerde tüketilmelidir. Çocuklarda gözlemlediğimiz yaz ishalleri ; ishalli çocuğa tabip önerisi dışında ishal kesici şurup ve antibiyotikler verilmemelidir. Zerzevat yemekleri,sebze suları, zerzevat çorbaları ve mercimek çorbası bu süreçte çocuğa içirilmemelidir. Kavun, karpuz, üzüm, armut, çilek üzere meyve tüketimleri makul ölçüyü mutlaka geçmemeli gerekirse bu süreçte yedirilmemelidir. Hazır pakette bulunan besin tüketimleri de bilhassa bu devirde engellenmelidir. İleri yaşlarda kullanılmaya başlanılan kan sulandırıcılar ; yaz aylarında tekrar tüketimini arttırdığımız koyu yeşil yapraklı zerzevat tüketimlerinin fazla olması durumunda , sebzelerde bulunan K vit ( potasyum ) sulandırıcı etkiyi azaltıp kanın pıhtılaşma riskini arttırıyor. Kan sulandırıcı ilaç kullanımı olan bireylerin koyu yeşil yapraklı zerzevat tüketimlerine dikkat etmeleri büyük kıymet taşımaktadır. Tetrasiklin kümesi antibiyotikleri tüketen bireylerin dikkat etmesi gereken durum ise ; süt ve eserlerinde ki Ca ( kalsiyum ) bu antibiyotik kümesinin emilimini azaltmaktadır ; bunun için bu antibiyotik kullanımı olan bireylerde Ca içerikli besin tüketimi ile antibiyotik kullanımı ortasında 1-2 saat fark olmasına dikkat edilirse ; hekiminizin uyguladığı tedaviye karşılık alma süreceniz daha kısa ve daha sağlıklı olacaktır.
Her mevsimde, vakti geldiğinde hastalıklarla savaşacak kendine mahsus ve bedenimizin ihtiyaçlarını en hakikat biçimlerde karşılamasını sağlayacak besinler bulunmaktadır. Onun için , mevsim meyve ve sebzelerini gerçek miktar-doğru vakit ve gerçek formlarda tüketmek bizi her vakit hastalıklardan daha uygun bir biçimde koruyacaktır.
Bol sağlıklı günler