AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşeri unsur nedir

haberci

Yeni Üye
Beşeri öğe ne demektir
Üretim, dağıtım ve tüketim üzerinde ekili olan faktörlerden biri de beşeri unsurlardır Halk kadar yapılan yapılara beşeri öğe denir Beşeri unsurlar doğal fakörler ile sıkı bir ilişki içindedir Beşeri unsurlara arasında; ulaşım yani yollar, barajlar, göletler, kısacası insan eliyle üretilmiş ve insan yaşamına etki eden ne değin öğe varsa beşeri öğe olarak tanımlanır *

Beşeri unsur, insanların üretim, dağıtım ve tüketim süreçleri üzerinde etkili olan unsurlardır. Bu unsurlar, insanların doğal kaynakları kullanarak ürettiği yapılardır. Beşeri unsurlar, insanların doğal faktörlerle etkileşim içinde olduğu ve hayatlarını düzenlediği unsurlardır. Ulaşım yolları, barajlar, göletler gibi insan eliyle yapılmış ve insan yaşamını etkileyen faktörler beşeri unsurlar kapsamında değerlendirilir. Bu unsurlar, insanların yaşam standartlarını belirleyen ve ekonomik faaliyetlerini yönlendiren önemli unsurlardır. Beşeri unsurların doğru bir şekilde planlanması ve kullanılması, toplumların refahını artırmak için önemli bir rol oynamaktadır.

Geri