AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beseri Bilimler Fakultesi mezunu ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Beşeri Bilimler Fakültesi mezunu ne iş yapar?​

– Çeşitli bakanlıkların eğitim ve kültürle ilgili birimlerinde, – TRT ve basında, kamu kuruluşları ile özel kuruluşların eğitim, kültür, insan ilişkileri, planlama ve değerlendirmeyle ilgili birimlerinde de çalışma olanağı bulmaktadırlar.
Sanat ve Beşeri Bilimler nedir?
Bölümün sorumlu olduğu ana bilim dallarının kapsadığı bilimler ve kültürler arası içerik, öğrencilerimizin arkeoloji, tarih, antropoloji, felsefe, öğretmenlik, sinema, reklamcılık, siyaset, halkla ilişkiler, uluslararası ilişkiler gibi mesleklerin yanısıra, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri gibi kuruluşlarda da ki …
Üniversitede Sosyal Bilimler okuyunca ne olunur?
Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, İşletme, İktisat, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Halkla İlişkiler, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği gibi …

Sosyal ve Beşeri Bilimler Bölümü Nedir?​

Antropoloji, Felsefe, Medya ve İletişim, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden oluşan fakültemiz sosyal ve beşeri bilimleri disiplinler arası bir anlayışla öğretmeyi ve araştırmayı hedeflemektedir.
Sosyal ve Beşeri Bilimler alanları nelerdir?
Kabaca, tabii bilimler kimya, astronomi, yer-uzay bilimleri, fizik ve biyoloji; sosyal bilimler antropoloji, kriminoloji, yönetim, arkeoloji, eğitim, ekonomi, psikoloji, dil bilimi, siyaset bilimi, hukuk ve tarih; beşeri bilimler ise hukuk, antik diller, modern diller, felsefe, tarih, din ve görsel/gösteri sanatları …
Sosyal Bilimler mesleği nedir?
Sosyal ve Siyasi Bilimler bölümü bir lisans programıdır ve bölümün amacı insanlar ve toplumlar için hayatlarında oluşabilecek her hangi bir siyasi ve sosyal olayın sonuçlarını inceleyebilecek, elde ettiği sonuçları yorumlayabilecek, bulunduğu iş yeri ve sektöre katkı sağlayacak kişiler yetiştirmektir.

Geri