Beşamelli Tavuk Güveç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
8 modül derisiz kemiksiz tavuk but
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz (kontrollü ekleyin soya sosu tuzlu)
1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber,
1 talı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı köri
1 defne yaprağı
1 adet soğan
3 adet sivri biber
2 adet domates
Beşamel sosu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı dolusu un
1 -1.5 su bardağı soğuk süt
Bir fiske tuz
Kaşar peyniri rendesi

Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar küp küp doğranır.
Sarımsak rendesi, soya sosu, tuz ve baharatlar ile harmanlanır. 2 saat dinlendirilir.
Kızgın tavaya tavuklar alınır. Defne yaprağı eklenir ve hafif kızarana dek ortada karıştırarak pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğan eklenir. Soğanlar pembeleşince doğranmış biber eklenir.
Domates küp küp doğranır ve tavuklara eklenir.
Domatesler suyunu salmaya başlayınca erimeden altı kapatılır.
Defne yaprağı içinden alınır ve güveçlere paylaştırılır.
Tencereye yağ alınır ve üzerine un eklenir.
Unun kokusu çıkana kadar daima karıştırılır.
Soğuk süt eklenir ve pürüzsüz kıvam alana dek çırpılır.
Koyulmaya başlayınca tuz eği yapılır.
Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika pişirip altını kapatın.Koyu kıvamlı bir beşamel olmayacak. O yüzden gerekirse süt eği ile akışkan kıvamda bir sos yapın.
Beşamel sos güveçlere paylaştırılır.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyulur. Kasar eriyip kızara kadar sıcak fırında pişirmeye devam edilir. Sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun
Beşamelli Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst