AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamelli Patates Oturtma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamelli Patates Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
2 büyük uzunluk patates
Kıymalı harç için;
1 orta uzunluk soğan
400 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
Kaşar rendesi

Beşamelli Patates Oturtma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler yuvarlak dilim formunda doğranır. Az yağda önlü artlı kızartılır. (tam kızarmayacak hafif)
Küp küp doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma kavrulunca salça, tuz ve baharatlar eklenir.
Daha sonra su eklenip çekince ocak kapatılır. Tabanı yağlanmış borcama patatesler çift sıra gelişi hoş dizilir.
Üzerine kıymalı harç serilir. Islatılıp sıkılmış yağlı kağıt kapatılıp 190° de fırınlanır. 30 dk kadar pişirilir.
Çıkartılıp üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi eklenir. Kaşar eriyip kızarana kadar tekrar fırınlanır. Afiyet olsun.
Beşamelli Patates Oturtma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst