AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamelli Fırın Patates

theking

Yeni Üye
Beşamelli Fırın Patates Tanımı İçin Malzemeler
250 gram kıyma
6-7 adet patates
2 büyük soğan
2 adet sivri biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
Tuz ve baharat ( ben pul biber,karabiber, isot,kimyon kullandım)
Beşamel sos için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Kıvamı ayarlayacak kadar süt (unun hacmine nazaran değişir bu yüzden ölçü vermedim
Tuz
Üzerine
Yarım kase kaşar rendesi

Beşamelli Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce içimizi hazırlıyoruz.Bunun için ince ince doğradığımız, soğan, biber ve kıymayı tavaya alıyoruz. Çok az yağ ile uygunca kavuruyoruz ( yağ soğanı çevirecek kadar olmalı,fazlası yemeğin çok yağlı olmasına sebep olur).
Daha sonra küp küp doğradığımız domates ve salçayı katıp karıştıralım ve domatesler yumuşayana kadar pişirelim,bu esnada kapak kapatmak süreci hızlandırır. Domateslerin büsbütün ölmesine müsaade etmeyin.
Daha sonra tuz ince doğranmış sarımsak, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu da katıp bir iki dk daha pişirip altını kapatalım.
İç harcımız beklerken patatesleri yuvarlak yarım cm kalınlığında doğrayalım, isterseniz tavada kızarta bilirsiniz fakat ben fırında yaptım hem daha pratik hem de daha az yağlı oluyor. Bunun için dilimlediğimiz patatesleri yıkayıp güzelce süzelim.
Fırın tepsisini hafif yağlayalım( dikdörtgen borcamda olabilir) patatesleri düz formda diyelim ve üzerine fırça yardımıyla yeniden hafif yağ sürelim.
200 derece fırında hafif kızartalım (ben fırını turbo modunda kullandığım için alt üst eşit birebir anda kızardı).
Patatesleri fırından alıp üzerine hazırladığımız harcı seriyoruz harcın üzerine de çabucak hazırladığımız beşamel sosu serip tekrar fırına gönderiyoruz.
10 dk kadar piştikten sonra ince rendelediğimiz kaşarı serpiştirip tekrar koyuyoruz ve 5 dk daha fırında bekledikten sonra yemeğimiz hazır.
Beşamel sosu.Beşameli patatesin kızarmasını beklerken yapıyoruz.
Derin bir sos tenceresine tereyağ sıvı yağ ve unu alalım, unun kokusu çıkana kadar kadar kavuralım yalnız dikkat edin kızarmayacak.
Daha sonra bi yandan çırpma teli ile karıştırıp sütü yavaş yavaş ekleyelim kıvamı koyu olmasın akışkan bir kıvam olacak tuzunu ek edelim dileyen içine muskat koyabilir, göz göz kaynayınca kapatalım. Afiyet olsun .
Beşamelli Fırın Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri