Beşamel Sossuz Fırında Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Sossuz Fırında Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket makarna
2.5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
Tuz
İçine:
1 su bardağı ufalanmış peynir
Üzeri için :
Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sossuz Fırında Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak makarna haşlanmaya bırakılır.
Haşlanırken makarnanın suyuna tuz da atılır.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve tuz eklenerek çırpıcı ile güzelce karıştırılır.
Tereyağı tavaya alınır ve eritilir.
Haşlanan makarnalar soğuk sudan geçirilir.
Eritilen tereyağ ek edilir güzelce karıştırılır.
Makarnalar dikdörtgen tepsiye boşaltılır.
Daha evvelden hazırlanan sosun yarısı makarna ek edilir ve beyaz peynir de ekledikten sonra tekrar karıştırılır.
Yarım kalan sos üzerine kaşık yardımıyla yayılır ve kaşar peyniri ekledikten sonra fırına verilir.
180° fırında kızartılır. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Beşamel Sossuz Fırında Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst