SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
1 su bardağı kadar lor veya beyaz peynir
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 adet yufka
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Karabiber
Tuz
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü güzelce haşlayın.
Ayrı bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Unu ve tereyağını yakmadan kavurun ve üzerine 3 su bardağı süt ekleyin çırpıcı ile hızlı hızlı çırpın.
Sos hazır olduktan sonra içerisine karabiber ve tuzu ilave edin biraz soğumaya bırakın.
Derin bir tabak içerisine haşlayıp küçük küçük didiklediğiniz tavuk etlerini koyun. Maydanoz,taze nane, dereotu ve peyniri de bu tabağa ekleyin.
Biraz ılıyan beşamel sosu da üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın.
Ayrı bir tabakta böreğin sosu için 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı suyu güzelce karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha serip önce ortadan ikiyi bölün.
Daha sonra böldüğünüz yarım yufkayı üç parmak genişlik ile şerit şerit tekrar bölün.
Şerit yufkalara hazırladığımız sostan biraz sürüp uç kısmına iç harcımızdan ortalama bir tatlı kaşığı kadar koyun.
Ucundan biraz kıvırıp bir sağ bir sola bakacak şekilde sararak muska şeklinde sarın.
Sarma işlemini bitirdiğiniz börekleri fırın tepsisine alın.
Kalan börek sosuna bir adet yumurta sarısı ilave edip güzelce çırpın ve bu sosu böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar güzelce pişirin. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tavuk göğsü
1 su bardağı kadar lor veya beyaz peynir
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 adet yufka
Maydanoz
Dereotu
Taze nane
Karabiber
Tuz
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı su
1 adet yumurta sarısı
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü güzelce haşlayın.
Ayrı bir tencerede beşamel sosu hazırlayın. Unu ve tereyağını yakmadan kavurun ve üzerine 3 su bardağı süt ekleyin çırpıcı ile hızlı hızlı çırpın.
Sos hazır olduktan sonra içerisine karabiber ve tuzu ilave edin biraz soğumaya bırakın.
Derin bir tabak içerisine haşlayıp küçük küçük didiklediğiniz tavuk etlerini koyun. Maydanoz,taze nane, dereotu ve peyniri de bu tabağa ekleyin.
Biraz ılıyan beşamel sosu da üzerine ilave edin ve güzelce karıştırın.
Ayrı bir tabakta böreğin sosu için 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı süt ve 1/2 çay bardağı suyu güzelce karıştırın.
Bir yufkayı tezgaha serip önce ortadan ikiyi bölün.
Daha sonra böldüğünüz yarım yufkayı üç parmak genişlik ile şerit şerit tekrar bölün.
Şerit yufkalara hazırladığımız sostan biraz sürüp uç kısmına iç harcımızdan ortalama bir tatlı kaşığı kadar koyun.
Ucundan biraz kıvırıp bir sağ bir sola bakacak şekilde sararak muska şeklinde sarın.
Sarma işlemini bitirdiğiniz börekleri fırın tepsisine alın.
Kalan börek sosuna bir adet yumurta sarısı ilave edip güzelce çırpın ve bu sosu böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar güzelce pişirin. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Üçgen Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı