SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
1 kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
3 adet kabuğu soyulmuş domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
400 gram kültür mantarı
Tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos için;
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Etimizi küp küp doğrayıp uyun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıp tencerenin kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
Sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz birinci olarak salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra zerzevatları ve tuz ekleyip 4-5 dk pişiriyoruz.
Beşamel sos için; yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz ocakta kavuruyoruz hafif pembeleşince süt ek edip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tuz ve kara biber ek edip ocaktan alıyoruz etimizi güveçlere bölüştürüp üzerine beşamel sos gezdiriyoruz.
Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
1 kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
3 adet yeşil biber
2 adet kapya biber
3 adet kabuğu soyulmuş domates
2 adet soğan
3 diş sarımsak
400 gram kültür mantarı
Tuz
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
Beşamel sos için;
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Etimizi küp küp doğrayıp uyun bir tencereye alıyoruz zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıp tencerenin kapağı kapalı suyunu çekene kadar pişiriyoruz .
Sebzelerimizi küçük küçük doğruyoruz birinci olarak salça ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Daha sonra zerzevatları ve tuz ekleyip 4-5 dk pişiriyoruz.
Beşamel sos için; yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz ocakta kavuruyoruz hafif pembeleşince süt ek edip karıştırıyoruz.
Kaynadıktan sonra tuz ve kara biber ek edip ocaktan alıyoruz etimizi güveçlere bölüştürüp üzerine beşamel sos gezdiriyoruz.
Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.