AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 paket mantar
2 kuru soğan
2 büyük patates
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Beşamel sos için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Karabiber
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yağda soteledikten sonra üzerine soğanları ekleyip 2 dk kavrulur.
Doğranmış patates ve mantarı ekleyip baharatları da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Beşamel sos için tereyağı eritilip, un eklenip kavrulur. Süt eklenip, yoğunlaşana kadar pişirilir.
En son karabiber eklenip, altı kapatılır. Yemeğin üzerine dökülüp, karıştırılır.
Üzerine kaşar peyniri rendesi koyulur ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst