AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Misket Köfte

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
1 adet patates
6 yemek kaşığı konserve garnitür
200 gram mantar
Köftesi için;
250 gram kıyma
1-2 dilim kadar bayat ekmek (İnce ufalanmış)
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber, kimyon
Beşamel sos için;
1, 5 yemek kaşığı tereyağı
1, 5 yemek kaşığı dolusu un
3 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
kaşar rendesi

Beşamel Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftenin hazırlanışı için; yoğurma kabına bütün malzemeleri alıp, yoğurun.
Misket büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlak şekil verin yaklaşık 40 dakika dolapta bekletin.
Sıvı yağda köftelerin rengi değişene kadar 1-2 dakika kızartın.
Patateslerin soyup, yuvarlak kesin.
Patateslerin hepsini kızgın sıvı yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Mantarları ince ince doğrayın.
Kızarmış patatesleri yağlanmış borcama dizin, üzerine tuz serpin.
Patateslerin üzerine mantarları, garnitürü ve baharatları ekleyin. En üste köfteleri koyun.
Derin bir tencerede beşamel sosu için tereyağı eritin üzerine un ilave edip karıştırarak kavurun.
Ardından sütü ekleyip, topaklanmaması için devamlı karıştırın.
Son olarak beşamel sosun tuz ve karabiberini ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın koyulaşınca ocaktan alın.
Malzemelerin üzerine beşameli hepsini dökün.
Üzerine her yerini kapatacak şekilde rendelenmiş kaşar serpin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Beşamel Soslu Misket Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst