Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeler;
1 paket mantar
Yarım kavanoz garnitür
4 parça tavuk göğsü
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
Bir çimdik Karabiber
Yaklaşık 2 su bardağı süt

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle küp küp doğradığımız göğüsleri suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Sonrasında mantarlarımızı suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Borcama tavukları mantarları koyalım.
Üstüne garnitür ekleyelim.
Beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım.
Tereyağ sıvı yağ ve unumuzu bir tencereye alalım, unumuzu kavuralım.
Sonrasında yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
Kıvamı muhallebi gibi olacak şekilde pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi atalım. Kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra altını kısalım. 5 dk altı kısık kaynasın.
Sonrasında beşamel sosumuzu borcamdaki malzemelerin üzerine döküp karıştıralım.
En üstüne de kaşar rendeleyelim.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst