Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar
500 gram tavuk bonfile
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
200 gram kadar kaşar

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar kuşbaşı formunda doğranır. Mantarlar ince ince doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır, biberler, domatesler küçük küçük doğranır.
Bütün gereçler uygun bir kapta karıştırılır baharatları sıvı yağı hepsi koyulur güzelce harmanlanır, uygun bir borcama alınır.
Beşamel sos için; 1 kaşık tereyağı, bir kaşık un ile kavrulur. 1 su bardağı süt ek edilir, muhallebi formunda pişirilir o da yemeğin üzerine koyulur kaşarı da ek edilir.
200 derecelik fırına alınır, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst