SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
300 gram mantar
500 gram tavuk bonfile
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
200 gram kadar kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar kuşbaşı formunda doğranır. Mantarlar ince ince doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır, biberler, domatesler küçük küçük doğranır.
Bütün gereçler uygun bir kapta karıştırılır baharatları sıvı yağı hepsi koyulur güzelce harmanlanır, uygun bir borcama alınır.
Beşamel sos için; 1 kaşık tereyağı, bir kaşık un ile kavrulur. 1 su bardağı süt ek edilir, muhallebi formunda pişirilir o da yemeğin üzerine koyulur kaşarı da ek edilir.
200 derecelik fırına alınır, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
300 gram mantar
500 gram tavuk bonfile
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Kimyon karabiber pul biber 1 tatlı kaşığı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
200 gram kadar kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuklar kuşbaşı formunda doğranır. Mantarlar ince ince doğranır, soğanlar küçük küçük doğranır, biberler, domatesler küçük küçük doğranır.
Bütün gereçler uygun bir kapta karıştırılır baharatları sıvı yağı hepsi koyulur güzelce harmanlanır, uygun bir borcama alınır.
Beşamel sos için; 1 kaşık tereyağı, bir kaşık un ile kavrulur. 1 su bardağı süt ek edilir, muhallebi formunda pişirilir o da yemeğin üzerine koyulur kaşarı da ek edilir.
200 derecelik fırına alınır, üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı