Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Materyaller
Makarna
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Yarım paket mantar
Üzeri için;
Kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tanımı Yapılışı
Kaynamış suya makarnamızı koyalım tuz ve yağ ekleyin 15 dk pişirelim ve süzelim.
Mantarı tavada azıcık yağ ile pişirin.
Beşamel sosu hazırlamaya başlayalım.
Margarin eritin ve sıvı yağı ekleyin.
Unu koyun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyin topaklanmaması için daima yavaş yavaş karıştırın.
Yoğunlaşınca tuz ve karabiberi ekleyin kaynayınca kapatın.
Makarnayı borcama alın üzerine sos ve mantarı ekleyin borcamda karıştırın.
Üzerine kaşarı rendeleyin.
180 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun
Makarna
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk litre süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
Yarım paket mantar
Üzeri için;
Kaşar
Beşamel Soslu Mantarlı Makarna Tanımı Yapılışı
Kaynamış suya makarnamızı koyalım tuz ve yağ ekleyin 15 dk pişirelim ve süzelim.
Mantarı tavada azıcık yağ ile pişirin.
Beşamel sosu hazırlamaya başlayalım.
Margarin eritin ve sıvı yağı ekleyin.
Unu koyun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyin topaklanmaması için daima yavaş yavaş karıştırın.
Yoğunlaşınca tuz ve karabiberi ekleyin kaynayınca kapatın.
Makarnayı borcama alın üzerine sos ve mantarı ekleyin borcamda karıştırın.
Üzerine kaşarı rendeleyin.
180 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun